Συμπαράσταση στους μαχόμενους αγρότες

Στην Ηλεία τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν οι αγρότες του μπλόκου της Μαραθιάς στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου συλλαμβάνοντας τον Γ.Γ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας Στάθη Κούφη. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η επίθεση των δυνάμεων καταστολής με ευρεία χρήση χημικών και κροτίδων αλλά και με γκλομπς στους αγρότες της Λάρισας, όταν προσπάθησαν να βγουν πεζοί στο οδόστρωμα για να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους.

Σε ενίσχυση των μπλόκων πανελλαδικά καλεί σε ανακοίνωσή της το Πανελλαδικό Συντονιστικό Οργανο των Αγροτικών Μπλόκων, ενώ ήδη στον κόμβο της Νίκαιας έξω από τη Λάρισα έχουν παραταχθεί πάνω από 1.000 τρακτέρ.

Μπλόκα έχουν στηθεί στην Μεσσηνία, στην Αχαΐα, στην Αρκαδία, στην Λακωνία, στη Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Αιτωλοακαρνανία, την Πρέβεζα, την Πέλλα, την Ημαθία, την Πιερία, τον Εβρο.

Για την Κυριακή 9 Φλεβάρη έχουν προγραμματίσει την κάθοδό τους στον κόμβο των Μουδανιών οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Παλλεσβιακό Παναγροτικό συλλαλητήριο οργανώνεται την Τρίτη 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Στην Κρήτη οι Αγρότες των Χανίων πραγματοποίησαν την Τρίτη 4/2 συμβολική κατάληψη της οδού στα Μεγάλα Χωράφια.

Την Κυριακή 9/2 οι αγρότες του μπλόκου Νίκαιας καλούν “σε παλλαϊκό συλλαλητήριο στο χώρο του μπλόκου προκειμένου να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στον αγώνα τους και η αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα”, τονίζεται σε ανακοίνωση των Θεσσαλών αγροτών.

Σε “αγωνιστικό μέτωπο φτωχομεσαίας αγροτιάς, εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας για την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης, ΕΕ, μνημονίου και κεφαλαίου”, καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της.