Αναβλήθηκε η δίκη του Ναζίμ

Και οι τρεις είχαν συλληφθεί μετά από φασιστική επίθεση χρυσαυγιτών μέσα στα ίδια τους τα σπίτια στις 29/06/12, αλλά σύμφωνα με την συνήθη τακτική της ΕΛ.ΑΣ και των ναζί, οι θύτες παριστάνοντας τα θύματα άσκησαν μήνυση σε βάρους τους! Ο Ναζίμ Μαχμούντ, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είχε καταγγείλει τότε τα γεγονότα στην Μ. Κατσίμη και τον Κ. Αρβανίτη, που λίγες μέρες μετά και την γνωστή ατάκα τους για το Δένδια, είδαν την εκπομπή τους να κόβεται.

Γιαννιτσά

Σε συγκέντρωση καλούν σε κοινή τους ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 5 Μαρτίου στις 9πμ στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, όπου εκδικάζεται η έφεση του Χρήστου Μπακαλάκη, με αίτημα την αθώωση του αντιφασίστα αγωνιστή.

Οπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση “στην πρωτόδικη απόφαση το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 14 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή, γιατί αντιστάθηκε στους τραμπουκισμούς των φασιστών της Χρυσής Αυγής στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 στον Ομαδικό Τάφο, ημέρα αντιφασιστικής μνήμης της πόλης...

Οι φασίστες της χρυσής αυγής, μερικούς μήνες πριν, στις 25 Μαρτίου 2012 είχαν δηλώσει ξεκάθαρα τις δολοφονικές τους προθέσεις απέναντι σε όλη την Αριστερά της πόλης, στοχοποιώντας μάλιστα ονομαστικά το σύντροφό μας Μάκη Γεροντίδη, για τη δράση του, χωρίς να παραλείψουν να αναγράψουν πολλές φορές την ταυτότητά τους «χρυσή αυγή» για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Μέσα σε αυτό το κλίμα της εποχής, αντί να ασκηθεί δίωξη στους φασίστες, για την προσπάθεια υλοποίησης της προ μηνών απειλής τους, άσκησαν δίωξη στον Χρήστο που αντιστάθηκε... Σήμερα που και επίσημα η χρυσή αυγή διώκεται ως εγκληματική οργάνωση είναι αδιανόητο να συνεχίζονται οι διώξεις σε αντιφασίστες”.