Υποψηφιότητα του προέδρου των εργαζομένων ΜΕΤΡΟ για την Περιφέρεια Αττικής

Ο σ. Αντώνης δε χρειάζεται συστάσεις. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου σωματείου του ΜΕΤΡΟ έγινε τα τελευταία χρόνια η φωνή του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στα μνημόνια, τις κυβερνήσεις και την τρόικα. Η απεργία διαρκείας του ΜΕΤΡΟ στις αρχές του 2013, για την οποία οι εργάτες του αντιμετώπισαν την εισβολή των ΜΑΤ στο κατειλημμένο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια και για την οποία παραμένουν μέχρι σήμερα επιστρατευμένοι, ήταν κορυφαία στιγμή της εργατικής αντίστασης, ταυτισμένη με το πρόσωπο του Αντώνη.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Αντώνης πρωτοστάτησε στην κλιμάκωση των απεργιών στα ΜΜΜ επιμένοντας από την πρώτη στιγμή ότι μόνο η μορφή της διαρκείας είναι ικανή να ανατρέψει τις επιθέσεις. Υπερασπίστηκε τους συμβασιούχους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κόντρα στη λεηλασία των μνημονίων. Απάντησε στον πόλεμο που του κήρυξαν μνημονιακοί υπουργοί και βουλευτάδες και συγκρούστηκε με τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες που συμβιβάζονταν με τις κυβερνήσεις -τόσο στο ΜΕΤΡΟ όταν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ προσπαθούσαν να τον ανατρέψουν “από τα μέσα”, όσο και στα άλλα Μέσα όταν οι ίδιες ηγεσίες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να κλείνουν τις απεργίες.

Μπροστά στα ΜΑΤ

Έδειξε επίσης τι σημαίνει συμπαράσταση. Ανοιξε ξανά και ξανά τις πύλες του ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος για τους διαδηλωτές που έτρεχαν να γλυτώσουν από τα δακρυγόνα και την άγρια καταστολή της αστυνομίας, μπαίνοντας ο ίδιος μαζί με συναδέλφους του μπροστά στα ΜΑΤ όταν αυτά εισέβαλαν στο σταθμό. Και σε κρίσιμες στιγμές του κινήματος, όταν τα κυβερνητικά εμπόδια για να απομαζικοποιηθούν οι συγκεντρώσεις αυξάνονταν με κλείσιμο δρόμων, μπλόκα, ελέγχους και “προληπτικές” προσαγωγές, αποφάσιζε ότι το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργεί για να μεταφέρει απεργούς και διαδηλωτές στα πανεργατικά συλλαλητήρια.

Η έγκριση της υποψηφιότητάς του για την περιφέρεια της Αττικής, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας και στην καρδιά της εργατικής τάξης, θα αλλάξει ολόκληρο το προεκλογικό σκηνικό. Στο κέντρο της εκλογικής μάχης θα μπουν οι εργατικοί αγώνες, οι απεργίες, οι καταλήψεις, η κόντρα με την καταστολή και την επιστράτευση. Όλα όσα δηλαδή αντιπροσωπεύει το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που λέγεται ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

“Με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δώσαμε μαζί σκληρές μάχες τα τελευταία χρόνια για να ανατραπούν τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις που τα επιβάλουν, για να μην πληρώσουν οι εργάτες τα σπασμένα της κρίσης, για να κλιμακωθούν οι αγώνες με απεργίες διαρκείας όπως αυτή στο ΜΕΤΡΟ πέρσι”, μας είπε ο Αντώνης Σταματόπουλος, “Μαζί θα δώσουμε ξανά και τη μάχη των εκλογών ενάντια στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για να στείλουμε το μήνυμα ότι θα ηττηθούν τα μέτρα και οι επιστρατεύσεις τους. Με τιμά η πρόταση να είμαι επικεφαλής του σχήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην περιφέρεια Αττικής όπως και κάθε άλλη πρόταση για συμμετοχή στα αντικαπιταλιστικά της ψηφοδέλτια. Και θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση όλης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για οποιαδήποτε θέση αποφασίσει να με τοποθετήσει”.