Ευρώπη Anticapitalista

Οι σκληροί αγώνες των τελευταίων χρόνων, οι πανεργατικές απεργίες, οι απεργίες διαρκείας και τα συντάγματα, αλλά και η πάλη ενάντια στους νεοναζί και τον ρατσισμό έχουν καταστήσει την Ελλάδα σύμβολο στην Ευρώπη.

Αυτό το κίνημα εκτίναξε και τα εκλογικά ποσοστά της Αριστεράς στις εκλογές του 2012 και έφερε την ελληνική αριστερά στο κέντρο της Ευρώπης και μαζί και την συζήτηση τι είδους αριστερά χρειαζόμαστε.

Σε αυτές τις δύο σελίδες αγωνιστές της Αριστεράς από μια σειρά χώρες της Ευρώπης δηλώνουν την υποστήριξή τους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τονίζουν ότι σε μια ΕΕ που η λιτότητα και η φτώχεια πάει χέρι-χέρι με τον ρατσισμό και τον φασισμό, η εκλογή των αντικαπιταλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, μπορεί να κάνει την διαφορά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.


Ιρλανδία

Aγαπητοί σύντροφοι,

Χαιρετισμούς και αλληλεγγύη από την Ιρλανδία. Σας στέλνουμε τις καλύτερες ευχές για μια επιτυχημένη παρουσία στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Παρακολουθούμε πάντα με έντονη προσοχή τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας της Ελλάδας ενάντια στην ασταμάτητη, μοχθηρή ατζέντα λιτότητας που σας έχουν επιβάλει οι άρχουσες τάξεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Όπως σαφώς γνωρίζετε καλά, ο εργαζόμενος λαός στην Ιρλανδία έχει επίσης υποφέρει πάρα πολύ από την ίδια ατζέντα.

Είμαστε χαρούμενοι που παλεύουμε μαζί στον κοινό αγώνα ενάντια στους τραπεζίτες, τις πολυεθνικές, τους ζάπλουτους και τους υπάκουους γραφειοκράτες τους, που σήμερα ελέγχουν την Ευρώπη.

Όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το People Before Profit (Oι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη) απαιτεί την διαγραφή του χρέους - το οποίο δεν προκλήθηκε από τον ελληνικό και τον ιρλανδικό λαό, αλλά η ευθύνη του βαραίνει απόλυτα τους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους. Αρνούμαστε να πάρουμε εμείς την ευθύνη για τα τζογαρίσματα και τα χρέη τους.

Έχουμε επίσης σημάνει συναγερμό ενάντια στην εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στην ελληνική πολιτική σκηνή και συγχαίρουμε θερμά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την μεγάλη της συμβολή στην ανάπτυξη μιας δυναμικής αντιφασιστικής καμπάνιας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιρλανδία είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε ένα υπολογίσιμο φασιστικό κίνημα, αλλά δεν εφησυχάζουμε καθώς γνωρίζουμε ότι η άνοδος του φασισμού και της ρατσιστικής δεξιάς σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, κάνει το χτίσιμο μιας αντικαπιταλιστικής εναλλακτικής λύσης άμεσο στόχο, παντού.

Αυτή η αντικαπιταλιστική εναλλακτική οφείλει από θέση αρχής να σταθεί ενάντια σε όλες τις μορφές ρατσισμού, που παντού χρησιμοποιούνται σαν μέσο για να διαιρούν και να βασιλεύουν. Στεκόμαστε πλάι-πλάι σε αυτόν τον αγώνα με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο κόσμος σήμερα στέκεται στο χείλος μιας οικολογικής καταστροφής. Δεν πιστεύουμε ότι μια κοινωνία βασισμένη στην παραγωγή για το κέρδος μπορεί να λύσει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής ή την ευρύτερη περιβαλλοντική κρίση.

Όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να συμμετέχουμε στις εκλογές σαν μέσο για να προβάλλουμε ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα για τον λαό και στο People Before Profit ελπίζουμε στις 23 Μάη να τα πάμε καλά (Στις 23 Μάη στην Ιρλανδία θα διεξαχθούν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές).

Μοιραζόμαστε επίσης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την κοινή πεποίθηση ότι η ταξική πάλη δεν θα κριθεί τελικά μέσα στην κάλπη, αλλά απαιτεί την μαζική κινητοποίηση του λαού στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς ώστε να αμφισβητήσουμε και να ανατρέψουμε το σύστημα. Η μόνη εναλλακτική που έχουμε απέναντι σε αυτό είναι η βαρβαρότητα.

Με αλληλεγγύη.

Brid Smith, υποψήφια ευρωβουλευτής με το People Before Profit στο Δουβλίνο

Memet Uludag, υποψήφιος στις τοπικές εκλογές με το People Before Profit στο Δουβλίνο 15



Βρετανία


Για ακόμα μια φορά τα βλέμματα του κόσμου θα στραφούν στην Ελλάδα, όπως συνέβη στην διάρκεια των βουλευτικών εκλογών τον Μάη-Ιούνη του 2012.

Τώρα μας λένε ότι το ευρώ έχει σωθεί και ότι χώρες όπως η Ελλάδα μπορούν να ατενίζουν μπροστά σε ένα καλύτερο οικονομικά μέλλον.

Ξέρετε τι είδους ψέματα είναι αυτά. Ξέρετε την απόλυτη οικονομική καταστροφή, την έντονη δυστυχία που έχει δημιουργήσει η λιτότητα στην Ελλάδα και σε άλλα σημεία, αυτού που ονομάζουν «περιφέρεια» της ευρωζώνης. Και το ξέρει και η πλειοψηφία των απλών ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει γίνει πλέον τόσο μη δημοφιλής.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να υπάρξει μια καθαρή αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση απέναντι σε αυτά τα ψέματα. Η ακροδεξιά μεγαλώνει παντού επιζητώντας να καναλιζάρει την οργή του κόσμου από τη λιτότητα σε ένα ρατσιστικό κυνήγι αποδιοπομπαίων τράγων, ενάντια στους μετανάστες.

Στην Γαλλία, το ναζιστικό Εθνικό Μέτωπο προβάλλεται ότι θα πάει ψηλά στις ευρωεκλογές. Αντιμετωπίζουμε την ίδια πιθανότητα και στην Βρετανία με το UKip, που δεν είναι φασίστες, αλλά αντιδραστικοί ρατσιστές λαϊκιστές.

Είναι απαραίτητο οι πολιτικές της απόγνωσης που χρησιμοποιούν οι ακροδεξιοί να έρθουν αντιμέτωπες με ένα μήνυμα ελπίδας από την αριστερά. Θα ήταν πολύ καλό εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εταίροι του αλλού στην Ευρώπη πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές αυτή τη βδομάδα.

Αλλά χρειαζόμαστε να ακούσουμε μια πολύ πιο καθαρή φωνή από την αριστερά. Χρειαζόμαστε μια φωνή που να εντοπίζει σε στέρεη βάση τις αιτίες της κρίσης της ευρωζώνης στα καπιταλιστικά οικοδομήματα της ΕΕ και της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

Χρειαζόμαστε μια δύναμη που να βάζει μπροστά τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Χρειαζόμαστε μια φωνή που να καταγγέλλει τις ρατσιστικές προσπάθειες να μας διασπάσουν. Χρειαζόμαστε μια φωνή που να ενθαρρύνει τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεζόμενους να παλέψουν ενάντια στην λιτότητα και τον ρατσισμό και για την δική τους απελευθέρωση.

Αυτή η φωνή στην Ελλάδα είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Καλή τύχη στις εκλογές.

Αλεξ Καλίνικος, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Βρετανία)



Ισπανία


Σε ολόκληρη τη Μεσόγειο παλεύουμε μαζί ενάντια στην Τρόικα.

Στέλνω όλη μου την αλληλεγγύη στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον αγώνα ενάντια στις περικοπές των κοινωνικών δαπανών της Τρόικας, στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στον αγώνα για την οικοδόμηση πολιτικών εναλλακτικών που θα βάλουν τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη.

Στην Ανδαλουσία ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις σε μια περιοχή της περιφέρειας του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, μια γη που εξάγει πρώτες ύλες και φτηνά εργατικά χέρια για τη μειοψηφία του 1% στα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κέντρα. Ένας λαός που υφίσταται περισσότερο από 35% ανεργία (60% στη νεολαία) και όπου χιλιάδες άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν τον τόπο τους για να αναζητήσουν δουλειά. Μια γη υποβαθμισμένη από την εκβιομηχανισμένη γεωργία των γαιοκτημόνων, τον τουρισμό του “ήλιος και θάλασσα”, τα ορυχεία των πολυεθνικών και την κερδοσκοπική φούσκα στην οικοδομή.

Το κύμα των απεργιών στην Ελλάδα υπήρξε μεγάλη έμπνευση για εμάς από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση που υποφέρουμε τώρα, και γνωρίζουμε ότι ο ρόλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτές τις κινητοποιήσεις υπήρξε πολύ σημαντικός. Αρκεί σαν παράδειγμα η κατάληψη από τους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης στην περιφέρεια της Βαλένθια μετά το κλείσιμό της, ακολουθώντας το παράδειγμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ.

Η ευρωπαϊκή γενική απεργία στις 14 Νοέμβρη του 2012 μάς έδειξε το δρόμο του διεθνούς αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις της Τρόικας. Ισχυροποιώντας τους δεσμούς ανάμεσα στη διεθνή εργατική τάξη χτίζουμε τις βάσεις για το σύστημα που θα αντικαταστήσει τον καπιταλισμό.

Τώρα που οι κυβερνήσεις των περικοπών μάς λένε πως βγαίνουμε από την κρίση, αλλά πως συνεχίζουν να χρειάζονται κι άλλες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, να τους δείξουμε όλοι μαζί πως μπορούμε να αναγκάσουμε να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την προκάλεσαν. Γι' αυτό είναι απαραίτητο ενωμένοι να ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατίες των συνδικάτων με αγώνες στους χώρους δουλειάς, να συνεχίσουμε την οικοδόμηση πολιτικών εναλλακτικών για τον κόσμο της δουλειάς, να συνεχίσουμε το άπλωμα της διεθνούς αλληλεγγύης για να χτυπήσουμε το σύστημα όλοι μαζί.

Χεσούς Μ. Καστίγιο, ακτιβιστής της Εν Λούτσα, υποψήφιος της λίστας Ποδέμος στις Ευρωεκλογές και συνδικαλιστής του Ανδαλουσιανού Συνδικάτου Εργατών (SAT) στη Σεβίλλη.



Αυστρία


H αυστριακή κυβέρνηση πρόσφατα έσωσε από την χρεοκοπία την Hypo Alpe Adria Bank με 5 δις ευρώ και χρησιμοποιεί αυτήν την κρίση για να επιτεθεί στο κράτος πρόνοιας. Πιέζουν τους μισθούς προς τα κάτω για να κρατήσουν την ανταγωνιστικότητα της Αυστρίας ψηλά απέναντι σε χώρες όπως η Ελλάδα. Οδηγούν το σύστημα υγείας σε κατάρρευση κόβοντας θέσεις εργασίας σε νοσοκόμες και γιατρούς.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί σαν αποδιοπομπαίους τράγους τους Ρομά. Επιτίθεται στους αντιφασίστες που βγήκαν στους δρόμους ενάντια στο Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας και τους νεοναζί, φτάνοντας στο σημείο να απαγορεύσει μια διαδήλωση επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Το φασιστικό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας επωφελείται από όλα αυτά τα εγκλήματα της κυβέρνησης, οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι θα πάρει το 20% στις ευρωεκλογές.

Η ριζοσπαστική αριστερά παίζει αποφασιστικό ρόλο στη σύγκρουση με τους νεοναζί. Το Linkswende – η αδελφή οργάνωση του ΣΕΚ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή όταν τον Ιανουάριο στην Βιέννη 8000 αντιφασίστες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους φασίστες και την αστυνομία που τους προστάτευε.

Καλούμε όλους τους εργάτες και τους φοιτητές με την ψήφο τους να σταματήσουν την άνοδο της ακροδεξιάς. Συνεχίζουμε να χτίζουμε συμμαχίες ενάντια στους φασίστες, από επαναστατικές οργανώσεις μέχρι θρησκευτικές ενώσεις. Οι αντιφασίστες στην Αυστρία είναι εντυπωσιασμένοι από την φανταστική κινητοποίηση της ΚΕΕΡΦΑ στην Ελλάδα.

Το συνέδριο Μαρξισμός που οργανώνουμε κάθε χρόνο στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην Ελλάδα και στις καμπάνιες που οργανώνετε στις εκλογές και στο κίνημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια επιτυχία των εργατών στην Ελλάδα ενάντια στην λιτότητα και τους φασίστες θα είναι πηγή έμπνευσης για τους εργαζόμενους στην Αυστρία.



Δανία


Kαθώς ο Τσίπρας παίρνει μεγάλο ρίσκο υπολογίζοντας στην επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη για μια μη ρεφορμιστική αντικαπιταλιστική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Αυτή η φωνή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στην Δανία οι Διεθνιστές Σοσιαλιστές πιστεύουν ότι το ρεφορμιστικό “Λαϊκό Κίνημα ενάντια στην ΕΕ” είναι η μοναδική ορατή επιλογή για την αριστερά στην Δανία λόγω της αντίθεσής του στα προγράμματα και τις πολιτικές λιτότητας. Αλλά ταυτόχρονα πιέζουμε για διεθνιστική αλληλεγγύη ενάντια στην ΕΕ των ελίτ.

Υπάρχει μια πραγματική ανάγκη για ανεξάρτητη εμφάνιση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στον Ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη. Γι' αυτό το λόγο καλούμε όλους να υποστηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εργατική τάξη στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Θέλουμε ένα κόμμα αγώνα και όχι διαχείρισης και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα τέτοιο κόμμα που απαιτεί διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των τραπεζών και στρατηγικών τομέων της οικονομίας χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο, απαιτεί την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Χαιρετίζουμε την πάλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Στις 10 Μαΐου διαδηλώσαμε ενάντια στο δανέζικο ναζιστικό κόμμα που προσπάθησε να οργανώσει διαδήλωση στην Κοπεγχάγη και οι ομιλητές κάλεσαν τους διαδηλωτές να στείλουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες αντιφασίστες. Η Ευρώπη χρειάζεται μια αντικαπιταλιστική, αντιφασιστική εναλλακτική λύση.

Διεθνιστές Σοσιαλιστές



Ολλανδία


H ακροδεξιά προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρουσία της συμμετέχοντας στις Ευρωεκλογές με την ατζέντα της Ισλαμοφοβίας, του ρατσισμού και του μίσους ενάντια στους μετανάστες.

Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη για την Ευρωζώνη. Η ΚΕΕΡΦΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δείχνουν ότι ο μόνος τόπος για να σταματήσουμε την ακροδεξιά και τους φασίστες είναι οι δρόμοι. Στην Ολλανδία μετά από χρόνια απομόνωσης, πάνω από 8000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους στις 22 Μάρτη ενάντια στον ρατσισμό του Βίλντερς ενάντια στους μαύρους και τους μετανάστες.

Αν δεν ψηφίσουμε, θα δώσουμε στους φασίστες ακόμα περισσότερο χώρο. Η παρουσία μιας αντιρατσιστικής αριστεράς στο ευρωκοινοβούλιο θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με την βίαια ρητορική τους και να χτίσει την διεθνή αλληλεγγύη ανάμεσα στις δυνάμεις που παλεύουν από τα κάτω, που παλεύουν ενάντια στα προγράμματα λιτότητας και τον ρατσισμό.

Ewout van den Berg Internationale Socialisten / Comite 22 Maart



Γαλλία


Μετά τα μηνύματα στήριξης του Κριβίν και άλλων στελεχών του ΝPA στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η τ.ο. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Παρίσι οργανώνει κεντρική εκδήλωση την Τετάρτη 21/5 με θέμα: ''Ποιες μάχες και με ποιες μορφές ετοιμάζεται να δώσει η αντικαπιταλιστική αριστερά απένανι στη φυλακή της Ε.Ε. '' Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο σ. Κώστας Μάρκου, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο οποίος την επόμενη μέρα θα μιλήσει στην προεκλογική εκδήλωση του ΝΡΑ.

Οι κάλπες για τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα για όσους έχουν κάνει τα χαρτιά τους στο εξωτερικό θα στηθούν στις πρεσβείες το Σάββατο. Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους Έλληνες που ζουν στο Παρίσι για την δυνατότητα εγγραφής στους ελληνικούς καταλόγους μέσω της πρεσβείας και παράλληλα για το ξεχωριστό κατέβασμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές.

Ελπίζουμε τα αποτελέσματα να δικαιώσουν τις προσδοκίες μας για ένα μεγάλο ποσοστό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Γαλλία αλλά και για μια συνολικά μεγάλη νίκη της αριστεράς σε αυτές τις εκλογές.

Μάνος Καρτέρης



Κύπρος


Η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές της Κυριακής θα είναι μια σημαντική εξέλιξη που θα επηρεάσει την πορεία των αγώνων που κάνει σήμερα η εργατική τάξη στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση όσων σήμερα αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια, την τρόικα και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζουν σε κάθε χώρα οι κυβερνήσεις που προσαρμόζονται στις επιλογές του κεφαλαίου. Θα είναι μια πηγή έμπνευσης για όλους μας, που δίνουμε τις μάχες ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, για υπεράσπιση των εργατικών κατακτήσεων και των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Για μας εδώ στη Κύπρο η ενίσχυση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μιας ξεκάθαρης αντικαπιταλιστικής δύναμης που παλεύει για την ανατροπή, έχει ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο γιατί οι οικονομίες και οι άρχουσες τάξεις μας συνδέονται και συντονίζονται αλλά και γιατί τα αιτήματα και οι στόχοι μας είναι κοινά.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη μετά το κούρεμα καταθέσεων και τα μνημόνια που επέβαλε πέρυσι, που οδήγησαν στη φτωχοποίηση τεράστια κομμάτια της κοινωνίας, που ανέβασαν την ανεργία στο 20%, που μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από 30%, τώρα λανσάρει το σύνθημα «να μετατρέψουμε τη κρίση σε ευκαιρία». Φυσικά γι’ αυτούς η κρίση είναι μοναδική ευκαιρία να πάρουν πίσω όλες τις κατακτήσεις που κέρδισε η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες τα τελευταία 60 χρόνια. Πρέπει να μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, για να μετατρέψουμε τη κρίση τους σε ανατροπή που θα φέρει πραγματικά καλύτερες μέρες.

Γι αυτό παλεύουμε, για να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές και οι συνεργάτες τους, για διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις, για να ξεφύγουμε από τα δεσμά του Ευρώ και της ΕΕ. Πάνω σε αυτή τη βάση, έστω και με κάποιες αποκλίσεις, έχουμε συγκροτήσει στην Κύπρο την Δικοινοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία (Δ.Ρ.Α.Συ – EYLEM) και κατεβαίνουμε στις ευρωεκλογές με στόχο να καταγράψουμε μια άλλη αριστερά, μια ριζοσπαστική αριστερά που να μπορεί την επόμενη περίοδο να παίξει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και τους αγώνες που έρχονται.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου έχουμε ένα δικοινοτικό ψηφοδέλτιο με 4 ελληνοκυπρίους και 2 τουρκοκυπρίους υποψηφίους (έχει 6 συνολικά η Κύπρος). Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας κατεβαίνει στις εκλογές ένα ψηφοδέλτιο που βρίσκεται στα αριστερά του ΑΚΕΛ. Για πρώτη φορά έχουμε ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε εκλογικό συνδυασμό. Για πρώτη φορά διεξάγουμε εκλογική εκστρατεία σε ολόκληρη την Κύπρο, επανενώνοντας έστω και με αυτό το συμβολικό τρόπο το νησί μας.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι την ερχόμενη Κυριακή οι δυνάμεις του αντικαπιταλισμού και της ανατροπής θα βγούν ενισχυμένες, στην Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ντίνος Αγιομαμίτης, Εργατική Δημορκατία, υποψήφιος με τη Δ.Ρ.Α.Συ – EYLEM