Κάτω τα χέρια από τον σ. Αντώνη Σταματόπουλο

Η εκδικητική μανία της κυβέρνησης έκανε για μια ακόμη φορά την εμφάνισή της, διώκοντας τον πρόεδρο των εργαζομένων του Μετρό, Αντώνη Σταματόπουλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κατηγορίες που έχουν να κάνουν με την ηρωική απεργία στο Μετρό στις αρχές του 2013.

“Λίγο πριν τις εκλογές με το που ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι εγώ σαν υποψήφιος, ο εισαγγελέας με καλεί κατεπειγόντως με τις κατηγορίες της ‘απείθιας', της ‘παρακώλυσης συγκοινωνιών' και ‘διαφυγόντων κερδών’” μας είπε.

“Για μένα είναι στοχοποίηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτή η δίωξη. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι το θυμηθήκανε δέκα μέρες πριν τις εκλογές. Δεν φοβόμαστε. Είμαι υπερήφανος που συμμετείχα στην απεργία του Μετρό και θα το ξανακάνω. Γιατί αγωνίστηκα για τον απολυμένο, για την συλλογική σύμβαση, για το ενιαίο μισθολόγιο, όπως όφειλα. Αυτό έπρεπε να κάνει και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κι όλες οι ομοσπονδίες και τα σωματεία. Ας πάω και φυλακή. Θα πάω γιατί αγωνίστηκα, όχι γιατί έκλεψα. Ούτως ή άλλως δεν είναι η πρώτη φορά που μου ασκείται τέτοια δίωξη. Είμαστε 18 μήνες επιστρατευμένοι και μας διώκουν κι από πάνω γιατί αντισταθήκαμε. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε ό,τι και να κάνουν”.

Διαμαρτυρία

Παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της ΣΤΑΣΥ πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνδικαλιστές από τον χώρο των συγκοινωνιών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: “Κατά την διάρκεια συνάντησης με την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, η διοίκηση αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην μήνυση ενάντια στον πρόεδρο των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι η κλήση του σε απολογία αναφέρεται σε μήνυση του προέδρου της ΣΤΑΣΥ, πράγμα που δημιουργεί σοβαρό πολιτικό θέμα για το πως και από ποιον προέρχεται η δίωξη. Παρά την διαβεβαίωση αυτή, υπήρξε κατηγορηματική άρνηση της διοίκησης τόσο για δημόσια διάψευση όσο και για τοποθέτηση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις επικαλούμενη την προανακριτκή διαδικασία.

Η άθλια κυβερνητική πολιτική, η κατάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και ειδικά η απαράδεκτη συνέχιση για 1,5 χρόνο της επιστράτευσης των εργαζόμενων στο Μετρό, δεν απαλάσσει την διοίκηση από τις ευθύνες της! Αντίθετα η κάθε διοίκηση φέρει τις δικές της βαριές ευθύνες για την υλοποίηση μιας βάρβαρης πολιτικής, για την επιβολή αντεργατικών και βαθιά αντιδημοκρατικών μέτρων και λογικών.

Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση και το καθεστώς τους, τα ψωμιά τους είναι μετρημένα. Η στήριξη των εργαζόμενων στο σωματείο και η αμέριστη αλληλεγγύη από το εργατικό κίνημα θα σαρώσουν κάθε τρομοκρατία και κάθε μεθόδευση!”