Οι Μπαλτάκοι τούς ανοίγουν το δρόμο - Να σταματήσουμε του νεοναζί

Τα στελέχη της κυβέρνησης μαζί με τα παπαγαλάκια τους, στην προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν την αριστερή στροφή που ανέδειξαν οι εκλογές της περασμένης Κυριακής σε Δήμους και Περιφέρειες, εμφανίζονται τώρα ως δήθεν ανησυχούντες για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, ιδιαίτερα στο Δήμο Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής.

Η πραγματικότητα είναι ότι όσο «αντιφασίστες» και αν το παίζουν διάφοροι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, δεν μπορούν να κρύβονται πλέον πίσω από το δάχτυλό τους. Είναι οι ίδιοι που έστρωσαν το δρόμο τόσο στον Παναγιώταρο όσο και στον Κασιδιάρη να παριστάνουν τους υποψήφιους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πρώτο και κυριότερο γιατί τους άφησαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να προσπαθούν να οργανώσουν την «προεκλογική τους καμπάνια» βασισμένη στον τρόμο και τη βία, βγάζοντας στις γειτονιές την περιφερόμενη συμμορία τους. Ακόμα και μετά την κατάθεση των στοιχείων στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το ρόλο των Κασιδιάρη-Παναγιώταρου στην οργάνωση του πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας τον Μάη του 2011, δόθηκε το πράσινο φως από τον ίδιο τον Αρειο Πάγο για τη συμμετοχή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές.

Κατά δεύτερο γιατί επανέφεραν τη γνωστή πολιτική τακτική που είχε χρησιμοποιήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2012 δηλαδή το χαρτί του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας προκειμένου να βγουν από το πολιτικό τους αδιέξοδο. Οι υποψήφιοι της ΝΔ, ιδιαίτερα στο Δήμο της Αθήνας, έπαιξαν για άλλη μία φορά το χαρτί του ρατσισμού γιατί φοβήθηκαν τη συντριβή στις κάλπες, αφήνοντας έτσι ανοιχτή την προοπτική της συνεργασίας με τους χρυσαυγίτες είτε στη βουλή είτε στους δήμους και στις περιφέρειες.

Η προεκλογική καμπάνια που έστησε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν ήταν τυχαία. «Εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι το μίσος και η μισαλλοδοξία που εκπέμπει αυτός ο υποψήφιος, είναι τα ασύστολα ψέματα που εκστομίζει καθημερινά για το τζαμί που, τάχα, αποφάσισαν (πάντα οι άλλοι!) να χτίσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, δίπλα στην Ακρόπολη, για τα εκατομμύρια των «λαθρομεταναστών» (αυτόν τον όρο χρησιμοποιεί συνεχώς) που θα κατακλύσουν την Αθήνα, για το παρεμπόριο που είναι συνώνυμο -γι' αυτόν τον φωστήρα της πολιτικής και της οικονομίας- με τους μουσουλμάνους, και άλλα πολλά.

Πρόκειται για έναν υποψήφιο που έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικαντισμού και ασύστολης προπαγάνδας που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς. Χωρίς ίχνος ντροπής, ένας υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας δεν διστάζει να δηλώνει ότι ένα τζαμί στην πόλη θα του υπονομεύσει την προσπάθεια να φέρει εκατομμύρια τουρίστες στην πρωτεύουσα» ανέφερε καταγγελία που κυκλοφόρησε πριν τις εκλογές ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός Σύμβουλος της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

«Πλειοδότησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος»

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει σχόλιο της Άντας Ψαρρά στην Εφημερίδα των Συντακτών τη Δευτέρα 19/5. «Πλειοδότησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος στη συνθηματολογία της Χ.Α. εκτιμώντας ότι η επιρροή της ναζιστικής οργάνωσης είχε αυξηθεί ανάμεσα στους αγανακτισμένους πρώην κυβερνητικούς ψηφοφόρους, παραγνωρίζοντας το τέλος ενός τόσο επικίνδυνου δρόμου. Με τον ακροδεξιό και μισαλλόδοξο προεκλογικό του λόγο έδωσε την ευκαιρία στους συντηρητικούς Αθηναίους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις διαφορές τους από τη ναζιστική οργάνωση και να ψηφίσουν τελικά τη δεύτερη, αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά της». Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ένα 10% της δύναμης της ΝΔ στην Αττική και στο δήμο Αθήνας ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

Η αντιφασιστική δράση τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε κάθε γειτονιά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει. Οι Χρυσαυγίτες παρά την πολιτική στήριξη που απολαμβάνουν από την κυβέρνηση, δεν κατάφεραν να ξαναστήσουν τις ομάδες κρούσης που είχαν οργανώσει στις προηγούμενες εκλογές του 2012. Αυτό όμως δε σηκώνει κανέναν εφησυχασμό. Ο αντιφασιστικός αγώνας πρέπει να ενταθεί και να κλιμακωθεί. Είναι ταυτόχρονα μεγάλη η ανάγκη να δοθεί από όλη την αριστερά η μάχη ενάντια στο ρατσισμό που στρώνει το δρόμο στους νεοναζί.

Το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στις Ευρωεκλογές, ταυτόχρονα με την ενίσχυση της καμπάνιας «καμία ψήφος στη Χρυσή Αυγή» που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και για τις μάχες που έχει να δώσει το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα ενάντια στους φασίστες και στην κυβέρνηση των Μπαλτάκων το επόμενο διάστημα.


Ανεπιθύμητοι οι χρυσαυγίτες σε όλα τα εκλογικά κέντρα

Το γεγονός πως ο Άρειος Πάγος έκρινε νόμιμους τους συνδυασμούς της Ελληνικής Αυγής, έδωσε την άνεση στους φασίστες να εμφανιστούν σε πολλά εκλογικά κέντρα την Κυριακή. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ποιος είναι ο ρόλος τους, καθώς σε πολλά σημεία είτε παρίσταναν τους τραμπούκους μπράβους είτε έφτασαν στο να κάνουν ανοιχτά επιθέσεις απειλώντας τον κόσμο της αριστεράς.

Στα Πετράλωνα, από νωρίς το πρωί, συνεργείο εκλογικών εποπτών της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας κατήγγειλε την παρουσία χρυσαυγιτών σε εκλογικό τμήμα. “Στη γειτονιά του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν, στη γειτονιά που έχει δώσει μεγάλες αντιφασιστικές μάχες τα 3 τελευταία χρόνια, οι φασίστες δεν έχουνε λόγο να υπάρχουν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να σουλατσάρουν ανενόχλητοι”, λέει στην ΕΑ ο Γιάννης Μαραβελάκης, υποψήφιος σύμβουλος στο 3ο κοινοτικό διαμέρισμα. Η απάντηση που πήραν οι σύντροφοι ήταν πως μετά από λίγο έφτασαν έξω από το εκλογικό κέντρο μια διμοιρία ΜΑΤ και πέντε περιπολικά. “Δε γίνεται να διεξάγεται μια εκλογική διαδικασία, με την παρουσία των ΜΑΤ και την τρομοκράτηση του κόσμου που πάει να ψηφίσει”.

“Στο 1ο λύκειο Χολαργού, ομάδα φασιστών άρχισε να φωνάζει για τις αφίσες που είχε το τραπεζάκι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, λέγοντας πως είναι παράνομο. Την ίδια ώρα οι συγκεκριμένοι κυκλοφορούσαν με διακριτικά της Ελληνικής Αυγής! Στην αντίδραση των συντρόφων, εμφανίστηκε μια κουστωδία από δεκαπέντε άτομα- συνοδεία Παναγιώταρου- προσπαθώντας να εντείνει την τρομοκρατία. Η εκλογική διαδικασία σταμάτησε, ενώ πήραν απάντηση από όλο τον κόσμο της αριστεράς που βρισκόταν εκεί, αλλά και από κατοίκους που κατέβηκαν από τα διπλανά σπίτια. Οι τραμπούκοι αποχώρησαν σαν κλέφτες.”, μας μεταφέρει ο Κώστας Παπαδάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε σχολείο του Νέου Κόσμου, καταγγελία για την παρουσία της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας έκαναν από κοινού εκλογικοί αντιρπόσωποι του Καμίνη και του Κασιδιάρη, καλώντας την αστυνομία να απομακρύνει το τραπεζάκι της ΚΕΕΡΦΑ που βρισκόταν έξω από το εκλογικό κέντρο και διεκδικούσε “καμία ψήφο στους νεοναζί”. Ο αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αυγής μάλιστα είπε στους συντρόφους πως ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει αν είναι δολοφόνοι και κανένας άλλος. Από τη στιγμή που εξακολουθούν να παίρνουν κάλυψη από τη δικαιοσύνη, αποκτούν το θράσος να κοροϊδεύουν τον κόσμο, υποκρινόμενοι τα θύματα.

Κατακραυγή

Στη Νέα Ιωνία προσπάθησαν επανειλλημένα να εγκατασταθούν στο 2ο δημοτικό σχολείο και αφού δεν τα κατάφεραν, κάτω από την κατακραυγή του κόσμου, απείλησαν τους συντρόφους του αντικαπιταλιστικού σχήματος Εκτός Σχεδίου. Προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο αγωνιζόμενης εργαζόμενης της ΕΡΤ και κατέστρεψαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στον Πειραιά, ομάδα 5-6 μηχανών έκανε περιπολίες έξω από πολλά προεκλογικά κέντρα προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Πρόκειται για την ίδια ομάδα που στις εκλογές του 2012 είχε επιτεθεί σε συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ώρα που έκαναν εξόρμηση και μοίραζαν υλικό. Αυτή τη φορά, η αστυνομία προσήγαγε 15 άτομα από την Ελληνική Αυγή, αφήνοντας παράλληλα ανενόχλητους τους έταιρους τραμπούκους του Μώραλη που σε πολλά σημεία στέκονταν στην πόρτα τσεκάροντας όσο κόσμο έμπαινε να ψηφίσει.

Η κάλυψη που συνεχίζουν να προσφέρουν κυβέρνηση και δικαστήρια στη Χρυσή Αυγή, οδηγεί σε τέτοιου είδους περιστατικά. Χρειάζεται από τη μεριά του το κίνημα να κλιμακώσει διεκδικώντας να μπούνε όλοι οι δολοφόνοι φυλακή, να μην ξαναστηθούν τάγματα εφόδου. Είναι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τις γειτονιές μας καθαρές.

Στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα της ΚΕΕΡΦΑ οργανώνει το Σάββατο 24 Μάη αντιφασιστική πικετοφορία στις γειτονιές του κέντρου της πόλης. Το ραντεβού είναι στις 13.00 στο μνημείο του Λαμπράκη, στην Ελ.Βενιζέλου.