Ιδέες
Τα «Ελληνοτουρκικά» και η «Μέση Ανατολή» στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

Μια ολόκληρη μέρα αφιερωμένη στη συζήτηση που έχει ανάψει για τους ελληνοτουρκικούς ανταγωνισμούς θα είναι η Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο. Με κέντρο τις δυο πρόσφατες εκδόσεις μας «Ελλάδα-Τουρκία: Η σύγκρουση των υποϊμπεριαλισμών» και «Μέση Ανατολή: Από το διαρκή πόλεμο στη διαρκή επανάσταση», το ΜΒ οργανώνει επίσκεψη για να συζητήσουμε τις διεθνιστικές απαντήσεις από την πλευρά της Αριστεράς. 

Θα υπάρχουν πολλά νέα και παλιότερα βιβλία για το κρίσιμο αυτό ζήτημα καθώς και έκθεση με αντίστοιχα άρθρα στο περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω. Το βράδυ στις 7μμ θα γίνει συζήτηση μπροστά στο βιβλιοπωλείο (με όλα τα μέτρα προστασίας), που θα ανοίξει ο σ. Κώστας Πίττας. Όλη τη μέρα θα ισχύουν προσφορές-πακέτα με έκπτωση ως και 40%. 

Η Έκθεση Βιβλίου στο Ζάππειο ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού. Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο προγραμματίζει κεντρική παρουσίαση της τελευταίας του έκδοσης «Πανδημία-Κλιματική αλλαγή: Ενάντια στον καπιταλισμό της καταστροφής» την πρώτη βδομάδα του Οκτώβρη (η ΕφΣυν αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα για το βιβλίο την περασμένη Παρασκευή).