Εργατικό κίνημα
Επισιτισμός: Συγκέντρωση εργαζομένων στο υπ. Εργασίας 26/8

Σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας προχώρησαν την Τετάρτη 26 Αυγούστου δεκάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης και εργοδοτών.

Την κινητοποίηση καλούσε το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής και με πανό συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζόμενων στο Royal Olympic και το αντικαπιταλιστικό δίκτυο εργαζόμενων σε επισιτισμό-τουρισμό «Καμαριέρα». Μαζί τους ενώθηκαν και εργαζόμενοι στον πολιτισμό -ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με το πανό του, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της ΠΟΘΑ.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι απαίτησαν άμεσα μέτρα στήριξης από τις συνέπειες της πανδημίας όπως: Άμεση καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και ένταξη σε αυτή όλων των εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των εργοδοτών που στο τρίμηνο ανοίγματος του τουρισμού βάζουν ανεξέλεγκτα χέρι σε μισθούς, ωράρια, όλα τα εργασιακά δικαιώματα και δεν εξασφαλίζουν την προστασία της υγείας των εργαζόμενων. Στήριξη των εργαζόμενων στον πολιτισμό για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση.

Στη συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων δεν πήραν καμιά συγκεκριμένη απάντηση στις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Η συνέχεια του αγώνα θα είναι, όπως είπαν, άμεση.