Εργατικό κίνημα
Απεργία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών 31/8

31/8, Απεργιακή διαδήλωση εργαζόμενων σε ΚΔΑΠ στη Θεσσαλονίκη.

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου οι 2.400 εργαζόμενοι/ες στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων. Εκατοντάδες συμμετείχαν στην πανελλαδική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη λήξη των συμβάσεών τους την ίδια μέρα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ: «Δύο χιλιάδες τετρακόσιοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επί πολλά συνεχή έτη στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων βρίσκονται προ των πυλών της απόλυσης. Αιτία, οι επιλογές και οι χειρισμοί των συναρμόδιων Υπουργείων που προκάλεσαν χρηματοδοτική ασφυξία στις Δομές, με αποτέλεσμα η ανεργία να απειλεί πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ... Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31/08/2020 και κανείς δεν ξέρει αν θα εργάζεται από 01/09/2020 ή θα οδηγηθεί στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Επιλέγουμε την ημέρα αυτή, με αυτόν τον έντονο συμβολισμό, καθώς κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο κλάδος μας κυριεύεται από ανασφάλεια και αγωνία. Πολύ δε περισσότερο φέτος που σε ΟΛΕΣ τις δημοτικές Δομές ΚΔΑΠ πανελλαδικά έχουν εξασφαλιστεί πολύ λιγότερα επιδοτούμενα παιδιά από όσα απαιτούνται για να καθίσταται βιώσιμη η λειτουργία τους».

Οι απεργοί απαιτούν μόνιμες δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους με κρατική χρηματοδότηση και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση αντί να χρηματοδοτήσει τις κοινωνικές δομές παντού, ετοιμάζει δώρα στους επιχειρηματίες φίλους της που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στο Βελλίδειο στις 12/9. Είναι ανάγκη να βρει μπροστά του το εργατικό κίνημα που διεκδικεί μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις στους δήμους, στα νοσοκομεία, στα σχολεία!