Πολιτική
Ο Αβραμόπουλος Επίτροπος Μετανάστευσης!
“Ο Γιούνκερ θέλει να δώσει προτεραιότητα σε μια νέα πολιτική για τη μετανάστευση που θα αντιμετωπίσει σθεναρά την παράνομη μετανάστευση, καθιστώντας συγχρόνως την Ευρώπη ελκυστικό προορισμό για τα κορυφαία ταλέντα”. Με αυτή την έμφαση υποδέχτηκαν οι εφημερίδες την ανάληψη του χαρτοφυλακίου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ από το νέο επίτροπο της Ελλάδας στην Κομισιόν, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Είναι φανερό ότι οι σκληρές ρατσιστικές πολιτικές της συγκυβέρνησης Σαμαρά ταιριάζουν απόλυτα στην διπλή προτεραιότητα του Γιούνκερ.
\r\n\r\n \r\n \r\n \r\n
Όπως δήλωσε και ο Σαμαράς ευχόμενος καλή επιτυχία στον Αβραμόπουλο: “Η αναγνώριση της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση υπήρξε πάντοτε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης... Το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο Έλληνας επίτροπος αποτελεί επιβράβευση μιας πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας, ώστε να αναληφθεί κεντρική ευρωπαϊκή δράση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα”.
\r\nΕίναι πρόκληση να δίνεται στην Ελλάδα το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Στην ουσία, αυτό που επιβραβεύεται από την Κομισιόν είναι το όργιο ρατσισμού και ισλαμοφοβίας στο οποίο έχει επιδοθεί η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Με τα αστυνομικά πογκρόμ και τις επιχειρήσεις σκούπα όπως ο “Ξένιος Δίας”. Με τη συνεργασία με τη FRONTEX και τη μετατροπή του Αιγαίου σε υγρό τάφο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες όπως στο Φαρμακονήσι. Με την αθώωση των φραουλάδων της Μανωλάδας που πυροβόλησαν τους μετανάστες εργάτες γης όταν διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους. Με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα οποία φυλακίζονται και βασανίζονται χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά. Με το χαμηλότερο ποσοστό χορήγησης ασύλου σε ολόκληρη την ΕΕ.
\r\n\r\n
\r\n“Επίπονη προσπάθεια”
\r\nΜε την κατάργηση της ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών, της ψήφου και οποιασδήποτε διαδικασίας νομιμοποίησης μεταναστών. Με την συγκάλυψη των ρατσιστικών επιθέσεων και τις απελάσεις. Με ρατσιστικές καμπάνιες όπως η προεκλογική εκστρατεία Σπηλιωτόπουλου στο δήμο Αθήνας με κέντρο την αντίθεση στην κατασκευή του τζαμιού και ρατσιστικές δηλώσεις όπως του Δένδια για την «ποιότητα» των μεταναστών που δέχεται η χώρα μας. Και βέβαια με ένα «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο που κάνει πλάτες σε ακροδεξιούς και νεοναζί. Αυτή είναι η “πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια” που έχει να επιδείξει η ελληνική πλευρά.
\r\nΟ ίδιος ο Αβραμόπουλος είναι ο άνθρωπος που από τη θέση του υπουργού Άμυνας τον τελευταίο χρόνο χειρίζεται τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, παρέχοντας τις βάσεις και κάθε άλλου είδους διευκόλυνση για τους βομβαρδισμούς στη Μέση Ανατολή και όλο τον κόσμο. Ο ίδιος δηλαδή που καταδικάζει ανθρώπους να ξεριζώνονται από τις χώρες τους, θα είναι από το Νοέμβρη, οπότε θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κομισιόν, αυτός που θα επιβλέπει την πολιτική των κλειστών συνόρων και της Ευρώπης Φρούριο.
\r\nΤο μόνο που σηματοδοτεί η επιλογή της Κομισιόν είναι η κλιμάκωση των ρατσιστικών πολιτικών παντού και γι’ αυτό χρειάζεται να πάρει απάντηση από το αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία για μια νέα πανευρωπαϊκή αντιρατσιστική ημέρα δράσης στις 21 Μάρτη 2015, η οποία θα συζητηθεί στη συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στις 11 και 12 Οκτώβρη, έχει και αυτή τη διάσταση.
\r\n
