Πολιτική
Η ΝΕΡΙΤ καταρρέει - Η ΕΡΤ συνεχίζει
Υπό κατάρρευση είναι το απεργοσπαστικό ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν απτόητοι για 15ο μήνα τον αγώνα.
\r\n\r\n \r\n \r\n \r\n
Η βδομάδα που συμπληρώθηκαν 15 μήνες από την 11η Ιούνη του 2013, συνέπεσε με τη δικαίωση των εργαζομένων της ΕΡΤ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο οι απολύσεις είναι άκυρες. Ταυτόχρονα το ελληνικό Δημόσιο υποχρεώνεται, “να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εναγόντων με τα προ της απόλυσής τους καθήκοντα”, ενώ διατάσσει την καταβολή των μισθών υπερημερίας στους εργαζόμενους, με τους μισθούς που είχαν τον τελευταίο μήνα και όχι με την αναδρομική ισχύ του ενιαίου μισθολογίου. Μάλιστα, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Δημοσίου, το δικαστήριο του επιβάλλει να καταβάλλει 100 ευρώ για κάθε ημέρα παράλειψης της συμμόρφωσής του, σε κάθε έναν εκ των εναγόντων. “Συνεχίζουμε πιο δυνατά. Τα δικαστήρια μας δικαιώνουν. Αλλά το ίδιο έγινε και με τις καθαρίστριες. Δεν περιμένουμε την εφαρμογή της απόφασης. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να φύγει η κυβέρνηση και να ξανανοίξει η ΕΡΤ”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.
\r\nΣχεδόν ταυτόχρονα δυο ανώτατα στελέχη της ΝΕΡΙΤ παραιτήθηκαν καταγγέλοντας τη μη ανεξαρτησία της. Πρόκειται για τον πρόεδρό της και διευθύνων σύμβουλο Αντώνη Μακρυδημήτρη και τον αναπληρωτή πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο Ροδόλφο Μορώνη. Ο τελευταίος με δήλωσή του αιτιολογεί την παραίτησή του στην κυβερνητική εξάρτηση της ΝΕΡΙΤ, ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ από τη μεριά της αποδίδει και στους δύο παραιτηθέντες ευθύνες και τους καλεί όπως κι όλους τους διοικούντες “εκτός από τον εισαγγελέα, να λογοδοτήσουν και να ενημερώσουν τον λαό που τους πλήρωσε αδρά και παχυλά”. Τα δύο στελέχη ακολούθησε λίγες μέρες μετά, παραιτούμενος από μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ και ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, επίσης καταγγέλλοντας ευθείες κυβερνητικές παρεμβάσεις.
\r\nΚαι τα στραπάτσα για το κυβερνητικό κανάλι δεν έχουν τέλος.
\r\nΗ EBU αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη... Eurovision, καθώς η ΝΕΡΙΤ δεν είναι μέλος της, απορρίφθηκε η αγωγή της ΝΕΡΙΤ κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ για να τη διώξει από τα γραφεία της στο Ραδιομέγαρο, ενώ γενική κατακραυγή προκάλεσε η πρωτοφανής απόφαση να μην καλύψει το διάγγελμα και τη συνέντευξη Τύπου του Τσίπρα στη ΔΕΘ. Και χάρη στις προσπάθειες των τεχνικών της, η ΕΡΤ3 εκπέμπει ξανά στις τηλεοράσεις της Θεσσαλονίκης στο κανάλι 37 αναλογικά, ενώ όπως διαβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι σύντομα θα γίνει και ψηφιακά.
\r\nΟι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρίσκονται στην αντεπίθεση και η νίκη τους θα είναι νίκη όλων.
\r\n
