Εργατικό κίνημα
Στάση εργασίας στα Πρακτορεία Τύπου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία ΑΡΓΟΣ και ΙΡΙΣ με τη στήριξη της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Συγκεκριμένα έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 4πμ και από τις 9πμ ως τη 1μμ. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη 1πμ στην ΙΡΙΣ και στις 11πμ στην πύλη 10α στην ΑΡΓΟΣ.
 
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών αναφέρει:
 
«Απαιτούμε την άμεση εξόφληση της μισθοδοσίας από την "Άργος", τις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στις εγκαταστάσεις της "Ίρις" και την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει ό,τι και η τελευταία. Αυτό σημαίνει και την άμεση επιστροφή των αυθαίρετων περικοπών επιδομάτων και μισθών από την "Ευρώπη".
 
Η διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων μας είναι το αυτονόητο για κάθε εργαζόμενο που έχει την αξιοπρέπεια να το απαιτεί. Η απόφασή μας είναι να κλιμακώσουμε τον αγώνα με νέες μορφές στο άμεσο μέλλον.
 
Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας υπόσχονται από τα "παράλληλα προγράμματα" των κομμάτων που θέλουν να διαχειριστούν την καπιταλιστική αθλιότητα. Δίνουμε απάντηση σε αυτούς που σαν λύση προτείνουν να μας ταΐζουν τα ληγμένα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ.
 
Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού στις πύλες των πρακτορείων, δίνουμε μαζικό "παρών" στις συγκεντρώσεις».