Αντιφασιστικό κίνημα
2 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα - Συλλαλητήριο 25 Σεπτέμβρη

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, το αντιφασιστικό κίνημα δεν ξεχνά. Ετοιμάζεται να τιμήσει την επέτειο της δολοφονίας του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού με δύο κινητοποιήσεις. Με τη συγκέντρωση στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη, στις 6μμ. Και με το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο από την Ομόνοια στη Βουλή στις 25 Σεπτέμβρη, στις 7μμ.
 
Μπορεί ο στόχος των χρυσαυγιτών να εμποδίσουν τους γονείς του Παύλου Φύσσα να καταθέσουν στη δίκη πριν τις εκλογές να επετεύχθη, αυτό όμως δε σημαίνει ότι κατάφεραν να φιμώσουν το αντιφασιστικό κίνημα ή ότι πέτυχαν να μην διαταραχτεί η προεκλογική τους εκστρατεία. Η ματαίωση της προεκλογικής τους σύναξης την περασμένη Παρασκευή στον Πειραιά ήταν μια μεγαλειώδης νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που θα έχει συνέχεια.
 
Η αντιφασιστική συγκέντρωση της 18ης Σεπτέμβρη στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, στην οποία καλούν η τοπική ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αντιφασιστικές-αντιρατσιστικές συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις, είναι το πρώτο βήμα. Δύο ημέρες πριν τις εκλογές θα παίξει σημαντικό ρόλο καθώς θα θυμίσει σε όλους ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα αλλά μία ναζιστική εγκληματική οργάνωση με εκατοντάδες θύματα.
 
Η πιο κρίσιμη απάντηση ωστόσο θα δοθεί στις 25 Σεπτέμβρη, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που καλεί η ΚΕΕΡΦΑ στο κέντρο της Αθήνας. Η επιτυχία του θα πιέσει ώστε στην επόμενη δικάσιμο του δικαστηρίου, στις 29 Σπετέμβρη, θα ξεκινήσουν επιτέλους οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας με πρώτη την οικογένεια Φύσσα και δε θα επιτραπούν νέες καθυστερήσεις.
 
Η σημασία του όμως είναι μακροπρόθεσμη. Στις 25 Σεπτέμβρη του 2013, μία βδομάδα μετά τη δολοφονία Φύσσα, δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν από το Σύνταγμα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων απαιτώντας την τιμωρία των δολοφόνων. Εκείνο το απεργιακό, με απόφαση των συνδικάτων, συλλαλητήριο ήταν που ανάγκασε την κυβέρνηση τότε Σαμαρά να προχωρήσει στις συλλήψεις των χρυσαυγιτών.
 
Μόνο αυτή η δύναμη, της αντιφασιστικής έκρηξης, μπορεί και τώρα να οδηγήσει αυτή τη δίκη στο τέλος που αξίζει στα θύματα της Χρυσής Αυγής και σε όσους-ες πάλεψαν ενάντια στη ναζιστική συμμορία: στην ισόβια καταδίκη όλων των κατηγορουμένων. Όλοι και όλες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 25 Σεπτέμβρη για να το πετύχουμε!