Εργατικό κίνημα
Οι περικοπές σκοτώνουν

Οι περικοπές στην Υγεία δολοφονούν κυριολεκτικά. Η συγκεκριμένη φράση έχει πάψει προ πολλού να είναι μια υπερβολή. Χαρακτηριστικό είναι το τραγικό περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νίκαια. 
 
Η υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Β’ Πειραιά, Τασούλα Δημητριάδου μας μετέφερε τα εξής: «Την Πέμπτη 10/9 είχαμε προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Περιβολάκι της Νίκαιας. Ενώ είχαμε ξεκινήσει, κατά τις 8.30 η ώρα, μια γυναίκα ήρθε να μας ειδοποιήσει ότι ένας άνθρωπος πέθαινε στην άκρη της πλατείας. Αμέσως όλος ο γύρω κόσμος, μαζί και εμείς πήγαμε να βοηθήσουμε.
 
Στην εκδήλωση είχαμε και ένα νοσηλευτή, ο οποίος έτρεξε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. 
 
Πήραμε όλοι τηλέφωνα να καλέσουμε ασθενοφόρο, το οποίο όμως έφτασε μια ώρα μετά λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν. Τραγικό είναι ότι ο άνθρωπος δεν τα κατάφερε, πέθανε, ενώ το Κρατικό Νοσοκομείο είναι δίπλα. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή.
 
Σκεφτόμασταν αν θα συνεχίζαμε την εκδήλωση. Την συνεχίσαμε γιατί η συζήτηση πήγε αυτόματα σε αυτά τα συμπεράσματα, ότι οι ελλείψεις φέρνουν θανάτους. Πλέον οι ανθρώπινες ζωές είναι σε κίνδυνο εξαιτίας αυτής της κατάστασης. Ειδικά σε γειτονιές, όπως οι δικές μας. Ο φτωχός κόσμος δεν έχει μοίρα». 
 
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη μεριά του υπουργείου Υγείας (Αύγουστος του 2015 μετά από επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή), το ΕΚΑΒ συνολικά διαθέτει μόνο 620 ασθενοφόρα και 200 κινητές μονάδες που πρέπει να εξυπηρετήσουν ολόκληρη τη χώρα. Τα 120 από αυτά βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω βλαβών ή παλαιότητας (ορισμένα αγοράστηκαν το 1984). Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν καταγγείλει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 400 κενά μόνο για τους οδηγούς.