Οι αγανακτισμένοι φοιτητές παραβρέθηκαν το πρωί στα κτήρια που στεγάζεται η διοίκηση (με λεωφορείο , το οποίο οι ίδιοι πλήρωσαν) με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τα διοικητικά στελέχη και να βρουν λύση στα προβλήματά τους. Αντί αυτού αντίκρισαν κλειδωμένα γραφεία, πράγμα αναμενόμενο αφού το ΔΣ είχε ειδοποιηθεί για την άφιξη των φοιτητών. Υφιστάμενοι προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους φοιτητές, όμως για κακή τους τύχη ο κ. Μποβιάτσης δεν πρόλαβε να «ξεφύγει» και πιάστηκε την στιγμή που επιχειρούσε να φύγει από την πίσω πόρτα!
Την ώρα που ήρθε αντιμέτωπος με τους πρώτους φοιτητές απείλησε με εκφράσεις όπως «θα φάτε ξύλο με αυτά που κάνετε». Όταν όμως αντιλήφθηκε το πλήθος των φοιτητών, για τις επόμενες πέντε ώρες κρατούσε σιγή ιχθύος υπό την πίεση τους. Καθηγητές προσπάθησαν να τον φυγαδεύσουν αλλά ανένδοτοι οι νέοι δεν υπέκυπταν. Τελικά ο ίδιος μαζί με τους φοιτητές συζήτησε για τα αιτήματα των φοιτητών (μάλιστα οι φοιτητές τον άφησαν να πάει σπίτι του να ξεκουραστεί και εκείνος επέστρεψε οικιοθελώς!) Με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν προσκλήθηκαν την Δευτέρα 17/1 στις 4μ.μ. για να βρεθεί λύση. Οι φοιτητές αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για μια ψευδή ανταπάντηση στα αιτήματά τους. Ακολουθεί κατάληψη των φοιτητών στην Κεντρική Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Πατρών και του Αμφιθεάτρου για τις επόμενες μέρες .Δε λείπει βέβαια η λάσπη κατά του αγώνα τους από την πλευρά του προέδρου του Τ.Ε.Ι κ. Καπλάνη, που μιλά για ομάδα φοιτητών που κακοποιεί καθηγητές και κάνει διαρρήξεις και καταστρέφει δημόσια περιουσία….!
Τη Δευτέρα (επιτέλους!) ο κ. Καπλάνης εμφανίζεται και προσπαθεί να αστειευτεί με τους φοιτητές ! Αυτό που δεν περίμενε να αντιμετωπίσει όμως είναι τα οργανωμένα αιτήματα των φοιτητών που απαιτούν να μη χαθεί ούτε ένα μάθημα, να δώσουν κανονικά την εξεταστική τους ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο. Απαιτούν επίσης τη μεταφορά τους στο νέο κτήριο του Τ.Ε.Ι Αμαλιάδας (που από καιρό είναι έτοιμο), την πληρωμή των συμβασιούχων καθηγητών τους και την άμεση μονιμοποίησή τους και την πρόσληψη και νέου προσωπικού, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές ώστε να πραγματοποιούνται όλα τα μαθήματα. Και έπειτα από 8ωρη αντιπαράθεση μαζί του καταφέρνουν να κερδίσουν τα περισσότερα από τα αιτήματά τους!