Εργατικό κίνημα
Δήμος Αθήνας: Αποχή από την καθαριότητα

Σε αποχή από την εργασία τους προχώρησαν από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Η κινητοποίηση είχε μεγάλη συμμετοχή.  Η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων, το σωματείο του Δήμου, προειδοποιεί ότι θα γίνει 24ωρη απεργία αν δεν καταβληθούν τα χρήματα για τον Φλεβάρη όσον αφορά τις νυχτερινές βάρδιες, τις Κυριακές και τις αργίες. 
 
Σε συνέντευξή τους στην εφημερίδα ΕΦ.ΣΥΝ. οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις τεράστιες ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό, καθώς και τις συνθήκες δουλειάς που είναι παραπάνω από επικίνδυνες, καθώς δε διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας. 
 
Επιπλέον, υποχρεώνονται να δουλεύουν με εξαντλητικούς εντατικούς ρυθμούς. Μόνο από το 2010 οι νεκροί εργαζόμενοι έχουν φτάσει τους 40. Τελευταίο θύμα ήταν ο Θανάσης Καλογέρης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο την Τρίτη 22 Μάρτη εν ώρα εργασίας. Η εξουθένωση των εργαζόμενων οδηγεί σε παρόμοια δυστυχήματα. 
 
Τέλος, κατήγγειλαν επίθεση από τη Χρυσή Αυγή (με μια ανακοίνωση με χυδαίο φασιστικό περιεχόμενο) επειδή μάζεψαν τα σκουπίδια από τον  Ελαιώνα όπου διαμένουν πρόσφυγες.