Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Συνέλευση ΚΕΕΡΦΑ

Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 1η Απρίλη με θέμα μια πρώτη αποτίμηση της 19 Μάρτη, την οργάνωση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τη συνέχεια της δράσης.
 
Τη συνέλευση άνοιξαν η Ελεάννα Ιωαννίδου, δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης και ο Κώστας Τορπουζίδης, δικηγόρος και ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Το λόγο πήρε και αντιπροσωπεία οκτώ προσφύγων που ήρθαν από τα Διαβατά για τη συνέλευση. Οι πρόσφυγες αναφέρθηκαν εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα Διαβατά, περίθαλψη, συνθήκες υγιεινής, έλλειψης οποιασδήποτε εκπαίδευσης για τα παιδιά. 
 
Συνεχίζουν
Οι ίδιοι δήλωσαν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις θυμίζοντας τη διαμαρτυρία που οργάνωσαν, λίγες μέρες μετά τις 19Μ, κατεβαίνοντας με πορεία και μένοντας στην πλατεία Αριστοτέλους. Σαν άμεσο βήμα προτάθηκε η συμμετοχή στην απεργιακή διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ στις 7 Απρίλη. Αποφασίστηκε επίσης η οργάνωση μεγάλης εκδήλωσης της ΚΕΕΡΦΑ στην πόλη το αμέσως επόμενο διάστημα.
«Να παλέψουμε όλοι μαζί, συνδικάτα, πρόσφυγες, κίνημα αλληλεγγύης για να ακυρώσουμε στην πράξη τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στην κυβέρνηση και στην ΕΕ» τόνισε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Κώστας Τορπουζίδης. «Ζητάμε να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε αξιοπρεπείς χώρους και όχι σε στρατόπεδα, υπάρχουν τέτοιοι χώροι, όπως το παλιό 424ο νοσοκομείο που σήμερα είναι άδειο και άλλοι».