Εργατικό κίνημα
ΥΠΕΧΩΔΕ: Συσπείρωση Αριστερών Εργαζομένων

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο σωματείο και για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ (νυν ΥΠΟΜΕΔΙ) γίνονται στις 13 Απρίλη. Για πρώτη φορά στις εκλογές συμμετέχει η Συσπείρωση Αριστερών Εργαζόμενων. 
 
Η Βάγια Γκούμα μας μίλησε για την μάχη των εκλογών και για την οργάνωση της απεργίας στις 7/4. «Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ανένταχτοι αριστεροί, πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σύντροφοι από τη ΛΑΕ και σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο που να αγωνίζεται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τα ξεπουλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, να οργανώνει την αντίσταση.
 
Υπήρχε κόσμος που έλεγε ότι “τίποτα δεν γίνεται”, υπήρχε ηττοπάθεια. Θέλουμε να εκφραστεί με το κατέβασμα μας ο κόσμος που θέλει να αγωνιστεί. Τη Δευτέρα 4/4 κάναμε περιοδεία για την απεργία στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στη Χαριλάου Τρικούπη. Όλος ο κόσμος έχει αγανακτήσει, έλεγαν ότι πρέπει να κατέβουμε στην απεργία ενωμένοι, να ξεπεράσουμε όποιες διαφωνίες έχουμε. Ένας συνάδελφος μας είπε “δεν έχουμε άλλο περιθώριο, ή θα πολεμήσουμε ή θα τα χάσουμε όλα”. Την Τετάρτη 6 Απρίλη θα κάνουμε νέα εξόρμηση και για τις εκλογές και για την απεργία».