Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Σύσκεψη στο Ελληνικό

Σύσκεψη σωματείων, συλλογικοτήτων, κινήσεων και φορέων (ανάμεσά τους εργαζόμενοι από το δήμο Ελληνικού, το Ασκληπιείο Βούλας, η Κουζίνα Άλλος Άνθρωπος κ.α) θα γίνει με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ την Κυριακή 10 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο ΚΑΠΗ Ελληνικού (Χρυσάνθου Τραπεζούντος 8, στην πλατεία Σουρμένων). 
 
Στόχος η ανάληψη πρωτοβουλίας για το προσφυγικό ενάντια στα κλειστά στρατόπεδα, η οργάνωση της αλληλεγγύης και η απαίτηση από κυβέρνηση και δημοτική αρχή για αξιοπρεπή φιλοξενία των προσφύγων (σε στέγαση, σίτιση, υποδομές, περίθαλψη) με την ανάλογη επαρκή χρηματοδότηση.
 
«Στις 10 Μαρτίου θα γίνει στο Ελληνικό με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ, συνάντηση φορέων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. 
 
Νομίζω ότι η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε η αλληλεγγύη από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτων, που συνυπάρχει με την ανησυχία για το πως θα εξελιχθεί το όλο ζήτημα, να οργανωθεί και να εκφραστεί με πιο μαζικό τρόπο, ολόπλευρα και πιο αποτελεσματικά. 
 
Μαζί με τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουν αυτοί οι άνθρωποι τη δυνατότητα να μετακινηθούν με δικαιώματα που κατοχυρώνουν οι διεθνείς συνθήκες, σε μια Ευρώπη χωρίς φράχτες και κλειστά σύνορα, είναι σημαντικό μέσα από αυτή ή ανάλογες πρωτοβουλίες να δημιουργηθούν συγκεκριμένες δράσεις που θα απαντούν στις ανάγκες των προσφύγων - μεταναστών όχι μόνο για τη σίτιση και το ρουχισμό, αλλά και για καλύτερες συνθήκες στέγασης, σε πολλούς, μικρότερους, αξιοπρεπείς, ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας. 
 
Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της σταθερής και επαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Αλλά και το πρόβλημα της εκπαίδευσης των παιδιών που θα μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας. Γιατί όχι και η ανάγκη για πολιτιστική έκφραση και ψυχαγωγία.
 
Έχει σημασία οι  τοπικές κοινωνίες να μην περιορίζονται σε διαπιστώσεις ή διακηρύξεις, αλλά να παίρνουν πρωτοβουλίες που θα ανοίγουν δρόμο, που θα δίνουν θετικά παραδείγματα, και ταυτόχρονα θα ασκούν πίεση στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην κεντρική κυβέρνηση για να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
 
Xρήστος Κορτζίδης, 
δημοτικός σύμβουλος στο δήμο 
Ελληνικού-Αργυρούπολης