Εργατικό κίνημα
ΣΜΤ: Συγκέντρωση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρίας ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην Κηφισιά πραγματοποίησε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών την Τρίτη 5/4 ενάντια στην καταχρηστική και εκδικητική απόλυση εργαζόμενης. Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια τρίωρης στάσης εργασίας.
 
H EΛΛΑΚΤΩΡ, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΣΜΤ, «απέλυσε συνάδελφο, εργαζόμενη επί 4 χρόνια στην εταιρεία BIOSAR του ομίλου, γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση παροχής υπηρεσιών με πρωτοφανείς καταχρηστικούς όρους. Οι όροι της συγκεκριμένης σύμβασης που η εταιρεία εκβιαστικά έχει ζητήσει να υπογράψουν και άλλοι εργαζόμενοί της, συνιστά πρόκληση για κάθε εργαζόμενο και «αιτία πολέμου» για το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και συνολικά για το εργατικό κίνημα». 
 
Η εργοδοσία ουσιαστικά θέλει να επιβάλει το Αγγλικό Εμπορικό Δίκαιο στις συμβάσεις των εργαζόμενων μηχανικών με μπλοκάκι. Ανάμεσα στα άλλα επιδιώκει να μπορεί να απολύει ελεύθερα όσους αρρωσταίνουν 15 μέρες το χρόνο, να έχει πρόσβαση σε «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζόμενων» πχ πληροφορίες για την ψυχική τους κατάσταση κ.ά. 
 
Το ΣΜΤ προχωρά ακόμα σε τρίωρη στάση εργασίας (από τις 9-12μες) την Πέμπτη 7/4 και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 9.30πμ, την ημέρα που έχει καλεστεί και η παν-δημοσιοϋπαλληλική απεργία. Tο απόγευμα της ίδιας μέρας θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία του κλάδου των κατασκευών στην πλατεία Κάνιγγος στις 7μμ με πορεία στο υπ. Εργασίας.
 
Την Παρασκευή 8/4 το παράρτημα του ΣΜΤ στο Ηράκλειο Κρήτης οργανώνει νέα συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας στις 9.15πμ ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης από την εταιρία ΠΑΝΘΕΟΝ, απαιτεί την επαναπρόσληψή της και την καταβολή των χρημάτων που της οφείλονται.