Εργατικό κίνημα
Athens Ledra: Αγώνας και αλληλεγγύη

21/6, πικετοφορία εργαζομένων του Ledra στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Φωτό: 902.gr

Συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, διεκδικώντας να μην κλείσει η επιχείρηση, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους. Την Πέμπτη 30/6 οργανώνουν συνέλευση στις 7μμ έξω από το χώρο του ξενοδοχείου, ενώ την επόμενη Πέμπτη 7 Ιούλη θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση στο ίδιο σημείο.
Καθημερινά πολλά σωματεία και συνδικάτα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους. Tην συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασε και η 85η Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).
 
Η Συνέλευση αποφάσισε να παραδώσει ψήφισμα και ποσό που μαζεύτηκε από τους συνέδρους μαζί με επιπλέον 1000 ευρώ από το ταμείο της ΔΟΕ. Στην ανακοίνωσή της ανάμεσα σε άλλα σημειώνει ότι «αποδεικνύεται και στην περίπτωση αυτή ποιοι κλείνουν τις επιχειρήσεις και οδηγούν τους εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας. Το κλείσιμο των επιχειρήσεων δεν γίνεται από τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά από την δίψα των επιχειρηματικών συμφερόντων για να διαφυλάξουν, αλλά και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Δείχνει το μέλλον που έχουν προετοιμάσει για τους εργαζόμενους και τη ζωή τους συνολικότερα». 
 
Τη Δευτέρα 27 Ιούνη στο χώρο του ξενοδοχείου έγινε σύσκεψη με σωματεία του κλάδου (Caravel, Plaza, Saint George Lycabettus, Zafolia, Metropolitan, Novotel, Titania, Hilton, Μεγάλη Βρετανία, Καζίνο Πάρνηθας, Olympic Catering), καθώς και με τη συμμετοχή εργαζόμενων και συνδικαλιστών από άλλους κλάδους.