Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Περιστέρι: Ανοιχτή εκδήλωση-συγκέντρωση 8/7

Ανοιχτή Εκδήλωση -Συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Ιούλη στις 7.30μμ στην πλατεία Δημαρχείου μαζί με ζωντανή μουσική, με κεντρικό σύνθημα “Περιστέρι-πόλη ανοιχτή, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες”, διοργανώνει η τοπική ΚΕΕΡΦΑ. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Αμτζάτ Αλ Φαχούρι πρόσφυγας από τη Συρία, η Αντωνία Βαφειάδου Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου, η Νίκη Αργύρη από την ΚΕΕΡΦΑ και εκπρόσωπος από την τοπική ΕΛΜΕ. 
 
Την Τρίτη 28 Ιούνη στις 7μμ στο Στέκι της Αριστερής Κίνησης, θα γίνει ανοιχτή σύσκεψη με σωματεία, συλλογικότητες, κοινότητες μεταναστών, δημοτικές κινήσεις, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. 
 
Η καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες κορυφώνεται τις επόμενες ημέρες με τη διοργάνωση πικετοφοριών στις γειτονιές των Δυτικών και συγκεκριμένα: Την Πέμπτη 30/6 στην πλατεία Άνω Λιοσίων στις 7.30μμ. την Παρασκευή 1 Ιούλη στον Κεντρικό Πεζόδρομο Περιστερίου (7μμ), στην πλατεία Ιλίου (7.30μμ), στο Zante στην Οδό Πετρουπόλεως στην Πετρούπολη (7.30μμ) και στο σταθμό Μετρό του Αιγάλεω (7.30μμ). Το Σάββατο 2/7 στις 11.30πμ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Ιερόθεο. 
 
Η πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου διεκδικεί να ανοίξουν άμεσα και να λειτουργήσουν ως χώροι φιλοξενίας κλειστά δημοτικά κτίρια, μαζικές προσλήψεις και διορισμοί μονίμων σε σχολεία και νοσοκομεία, βρεφοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, μαγείρων, διερμηνέων και υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων μας. Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη.  Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά και να μην υπάρξει καμιά συγχώνευση-κατάργηση καμίας σχολικής μονάδας. Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα ανάλογης ηλικίας παιδιά. Δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων και όλων των απόρων στα μέσα συγκοινωνίας.