Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Αντιρατσιστικά Φεστιβάλ

Στις 1,2,3 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες του το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας με τις συναυλίες, τις συζητήσεις, τους θεματικούς του χώρους, τα θεατρικά δρώμενα, τις εκθέσεις, τον παιδότοπο, τις πολυεθνικές κουζίνες του στέλνει ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, ελπίδας και συναδέλφωσης κάθε χρόνο. Ειδικά φέτος είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες και στο τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που συνεχίζει και παλεύει για ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές πόλεις. 
 
Ανάμεσα στο πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων ξεχωρίζουν την Παρασκευή 1 Ιουλίου η συζήτηση με θέμα «H άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη – Η δίκη της Χρυσής Αυγής», την οποία συντονίζει ο Δημοσθένης Παπαδάτος (Rednotebook) και ομιλητές – ομιλήτριες είναι οι: Christine Gerber, (Παρεμβασιακή Αριστερά -Γερμανία), Τάκης Γιαννόπουλος (ΥΡΕ), Ελευθερία Κουμάντου (Πρωτοβουλία Golden Dawn Watch), Κώστας Παπαδάκης (δικηγόρος στη δίκη της Χρυσής Αυγής). 
 
Το Σάββατο 2 Ιουλίου στην «Εκδήλωση Ευρωπαϊκού Συντονισμού των κινημάτων», με Συντονίστρια: τη Λουκία Κοτρωνάκη (Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα) ομιλητές – ομιλήτριες θα είναι οι: Nicolas Galepides (Συνδικαλιστική Ομοσπονδία SUD -Γαλλία), Giorgio Grappi (Πρωτοβουλία Precarious Disconnection -Ιταλία), Corinna Genschel (Blockupy -Γερμανία). 
Την Κυριακή 3 Ιουλίου στη συζήτηση με θέμα  «Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα: το αίσχος των “κέντρων φιλοξενίας” και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαμονή», Συντονιστής είναι ο Νασίμ Λομάνι (πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών) και ομιλητές –ομιλήτριες οι: Πέτρος Κωνσταντίνου (ΚΕΕΡΦΑ), Λίνα Θεοδώρου (City Plaza), Ismet Akurt (Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν ΙΣΜΕΤ). 
 
Και τις τρεις μέρες θα υπάρχουν συναυλίες σε τρεις σκηνές, καθώς επίσης και έκθεση φωτογραφίας για τις διαδρομές και τη ζωή των προσφύγων όπως τις αποτύπωσε ο φακός φωτορεπόρτερ και φωτογράφων. Οι συζητήσεις αρχίζουν στις 7μμ και οι συναυλίες στις 9μμ. 
Στη Θεσσαλονίκη το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γίνεται στις 1-3 Ιούλη στο πρ. Στρατόπεδο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ η ΚΕΕΡΦΑ διοργανώνει συζήτηση το Σάββατο 2 Ιούλη με θέμα «Η δίκη της Χρυσής Αυγής», με ομιλητή τον Θανάση Καμπαγιάννη, από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη των ναζί. 
 
Αντιρατσιστικά φεστιβάλ γίνονται τις επόμενες ημέρες στην Κοζάνη στις 1-3 Ιούλη στο 1ο Γυμνάσιο και στα Τρίκαλα στις 15-16 Ιούλη στο Πάρκο Ματσόπουλου.