Η Αριστερά
Γιορτάζουμε μαζί, παλεύουμε μαζί

Η γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης είναι ταυτόχρονα ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός και μια μουσική συνεύρεση ανατροπής. Συνεύρεσης μουσικών από αποκλίνοντα στο γυμνό μάτι μονοπάτια, που όμως ενώνονται για να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στο σύστημα της καταπίεσης και τους καλλιτεχνικούς ταξικούς φραγμούς και άνευρες μανιέρες που αυτό προωθεί.

Σε αυτή την προσπάθεια αυτονόητα συνεισφέρω. Το κομμάτι του τελευταίου μου δίσκου, Hard Dialectics, είναι άλλωστε γραμμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργατών κι εργατριών, ακτιβιστών και ακτιβιστριών που με την Εργατική Αλληλεγγύη στο χέρι διαδίδουν τις απελευθερωτικές ιδέες και τον τρόπο οργάνωσης των από τα κάτω.

Renegade Instruments
 

 

 

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, αγωνιζόμαστε στους δρόμους, στους εργατικούς μας χώρους, παντού. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ειδικά, έχουμε πρωτοστατήσει σε κάθε μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, στην υποστελέχωση και στην εν γένει διάλυση της δημόσιας υγείας. Μέσω της επιτροπής αγώνα στο νοσοκομείο μας οργανώνουμε κάθε 24ωρη ή 48ωρη απεργία που έχει βγει τα τελευταία χρόνια, τα “καραβάνια αλληλεγγύης” και άλλες μορφές διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβερνητική αυθαιρεσία του “συντρόφου” Πολάκη και το συρφετό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Πρωτοπόρο ρόλο στην προσπάθεια αυτή παίζει η εφημερίδα μας, η Εργατική Αλληλεγγύη. Στηρίζει τις προσπάθειές μας δίνοντας βήμα έκφρασης στο Συντονιστικό των Νοσοκομείων που οργανώνει από τα κάτω ένα οριζόντιο δίκτυο αντίστασης και πάλης. Είναι η δική μας φωνή, γεμάτη επιχειρήματα για να συνεχίσουμε τις μάχες. 

Γι αυτό και αξίζει να την ενισχύσουμε οικονομικά. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει πάνω από 300 ευρώ για την οικονομική της εξόρμηση στο νοσοκομείο και συνεχίζουμε δυνατά! Καλώντας όλους τους συναδέλφους να προμηθευτούν προσκλήσεις και να έρθουν στη Γιορτή που ετοιμάζει στις 14 Γενάρη. Γιατί, όπως ξέρουμε εμείς που ανελλιπώς συμμετέχουμε, κάθε γιορτή της ΕΑ δεν είναι μόνο πρωτοπόρα πολιτικά  αλλά και πολιτιστικά, καλλιτεχνικά. Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Κων/νος Κωσταρέλος, Τεχνολόγος Ακτινολόγος,  ΓΝΑ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

 

 

Οι RadioSol σας καλούν σε ένα εκρηκτικό ska/reggae live πάρτι για την οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στο Ρομάντσο στις 14 Γενάρη. Ελάτε να ζεστάνουμε αυτό το βαρύ χειμώνα χορεύοντας. Θα προτιμηθεί ελαφριά ένδυση και αθλητικά παπούτσια. Θα τα πούμε χορεύοντας!!

Radiosol

 

Στα 60.105 ευρώ σκαρφάλωσε ο δείκτης της εξόρμησης της Εργατικής Αλληλεγγύης. 

Ευχαριστούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συγκέντρωσαν πάνω από 1200 ευρώ σε εξορμήσεις σε εργατικούς χώρους. Ενδεικτικά: 230 ευρώ στο νοσοκομείο Γεννηματάς, 75 στον Άγιο Σάββα, 44 στο Αγία Σοφία, από 25 στο Λαϊκό και στο ΠΕΔΥ Μενιδίου, 17 στο ΠΑΓΝΗ, από 15 στο Ιπποκράτειο Θεσ/κης, στο Τζάνειο και στο Μεταξά, από 10 στο Αλεξάνδρα και στο Αγλαϊα Κυριακού, 8 στη Δουρούτη στα Γιάννενα, 22 στη ΔΕΗ Ρουφ, 12 στο ΥΠΠΟ, 31 στην Εφορία Κυψέλης, 28 στην ΕΡΤ, 10 στην ΕΥΑΘ, 145 ευρώ από εργατικούς χώρους στα Χανιά, 46 από καθηγητές και διοικητκούς στο παν/μιο Ιωαννίνων. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και στις εξορμήσεις και εκδηλώσεις στις πλατείες και στις γειτονιές: 67 ευρώ στα Πετράλωνα, 50 στα Χανιά, 30 στη Θεσσαλονίκη, 25 στο Αιγάλεω, 21 στο Παγκράτι, 17 στο Κερατσίνι, 15 στο Χαλάνδρι, από 10 στο Μοναστηράκι, στη Ν. Ιωνία, στον Πειραιά, στο Γαλάτσι, στη Ν. Φιλαδέλφεια. 

Ευχαριστούμε επιπλέον τους Στέφανο Λ., Αγγελική Λ., Μιχάλη Λ., Στέργιο Μ., Αγγελική Π., Βασίλη Π., Γιώργο Μ., Γεωργία Γ., Μαρίνα Φ., Δημήτρη Τ., Γεωργία Μ., Γιάννη Π. που γράφτηκαν συνδρομητές στην Εργατική Αλληλεγγύη και στο περιοδικό Σοσιαλισμός από τα κάτω, καθώς και για τις προσωπικές σας ενισχύσεις: Αντώνης Κ. 100, Βαγγέλης Κ. 70, από 50 Ιωάννα Ι., Μαρκ Σ., Νίκος Α. 40,  από 30 Χαρίτα Μ., Νίκος Σ., Λένα Π., από 20 ευρώ Γιούλη Κ., Χριστόφορος Κ., Σάκης Λ., Αλίκη Γ., Στάθης Κ., Αλε Κ., Παναγιώτα Ε., Τάσος Γ.,  Γιάννης Κ., από 15 Μάνος Β, Κωνσταντίνα Β., από 10 ευρώ Κατερίνα Χ., Θωμάς Κ., Όλγα Τ., Κώστας Τ., Λία Μ., Γιάννης Φ., Αγγελική Κ., Κώστας Κ., Γιώργος Φ., Θοδωρής Α., Βαγγελίτσα Κ. και Γιώργος Μ., Σοφία Σ., Δημήτρης Κ., Δήμητρα Τ., Τιάνα Α., Βασιλεία Χ., Ράνια Κ., Αργυρώ Α., Άκης Π., από 5 ευρώ Ρίτσα Τ., Γιώργος Ζ., Νίκος Ν., Γιάννης Γ. και Μιχάλης Σ., Λίτσα Α., 

Ευχαριστούμε τέλος τα σωματεία που ενίσχυσαν αγοράζοντας προσκλήσεις για τη Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης, ανάμεσά τους την ΠΟΕΔΗΝ, την ΠΟΣΤ, ΟΜΥΛΕ, τον ΣΥΠΕΤΕ-ΠΠ ΕθΝΑΚ.