Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Δικάζονται τάγματα εφόδου

Αναβολή πήραν οι δύο δίκες με κατηγορούμενους χρυσαυγίτες βουλευτές (που είναι υπόδικοι και για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης) και ήταν να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 19 Δεκέμβρη. 

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε την επίθεση του χρυσαυγίτη Γερμενή στο δήμαρχο Αθήνας Καμίνη το Μάη του 2013 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ο Γερμενής χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι πριν ακινητοποιηθεί από τη φρουρά του Καμίνη. 

To Υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής αναφέρει συγκεκριμένα: «Από την υπο ΑΒΜ Α2013/1838 δικογραφία που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκύπτει ότι στις 02/05/2013 και περί ώρα 11:00 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και πλέον κατηγορούμενος Γεώργιος Γερμενής εισήλθε σε εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων στον “Κόμβο Αλληλεγγύης” που στεγάζεται στο πρώην Φρουραρχείο στη συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Δομοκού αρ. 2 στην Αθήνα, πλησίασε τον Δήμαρχο Γ. Καμίνη, τον εξύβρισε και επιχείρησε να του επιφέρει χτύπημα με το χέρι. Η κίνησή του όμως έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς-φρουρούς του Δημάρχου, οι οποίοι και τον ακινητοποίησαν, την ώρα δε της ακινητοποίησης, το χέρι του ως άνω βουλευτή χτύπησε ελαφρά στο μέτωπο ένα μικρό κορίτσι». 

Βίντεο από την επίθεση μετέδωσε ο Alpha. 

Ο Γερμενής είναι κατηγορούμενος και στη δεύτερη δίκη μαζί με τον επίσης χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τον Παρασκευά Φωκιανό για ην επίθεση σε αλλοδαπούς μικροπωλητές στο πανηγύρι της Ραφήνας το Σεπτέμβρη του 2012. Η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 24/11  του 2017.

Κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, τάγμα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης είχε επιτεθεί σε μικροπωλητές γκρεμίζοντας πάγκους, καταστρέφοντας εμπορεύματα και απαιτώντας να τους επιδείξουν τις άδειες τους.

Βίντεο από την επίθεση υπάρχει στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα οι κατηγορίες είναι: αντιποίηση αρχής από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από περισσότερους και εκτέλεση βιαιοπραγιών στο πλαίσιο διατάραξης κοινής ειρήνης.