Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Καταδικάστε τους ρατσιστές, όχι τους μετανάστες

Με την αποδόμηση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Πακιστανού μετανάστη και μέλους της ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου Ναζίμ Μεχμούτ και δύο συμπατριωτών του, εκδικάστηκε την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη η μήνυση που είχαν το θράσος να καταθέσουν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο σπίτι των μεταναστών το καλοκαίρι του 2012. 

Το κατηγορητήριο περιλάμβανε βαριές κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή, ένοπλη αντίσταση κατά της αρχής, οπλοφορίες και οπλοχρησίες κλπ με τη συνδρομή του ΑΤ Περιστερίου που συνέλαβε τα θύματα. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική για τις περισσότερες κατηγορίες, καταδικάζοντας σε δέκα μήνες με αναστολή τον Ναζίμ και ένα χρόνο με αναστολή τον έναν από τους συμπατριώτες του.

«Τον Ιούλιο του 2012, ο Ναζίμ και οι συμπατριώτες τους δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση στο σπίτι τους στο Περιστέρι και βρέθηκαν κατηγορούμενοι», μας είπε η Λίλιαν Μπουρίτη, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου, «Οι δυνάμεις του ΑΤ Περιστερίου, που κλήθηκαν από τον ίδιο τον Ναζίμ να επέμβουν, συνέλαβαν τον ίδιο και δύο συγκάτοικούς του φορτώνοντας σε όλους βαριές κατηγορίες μαζί με τη μήνυση των δραστών. Το ίδιο τμήμα αρνήθηκε να δεχτεί του μήνυση του Ναζίμ κι έπρεπε να πάει στο ΑΤ Αιγάλεω για να την καταθέσει. Όλα αυτά αναδείχτηκαν στο δικαστήριο και σε συνδυασμό με τις κραυγαλέες αντιφάσεις των μαρτύρων κατηγορίας, ανάγκασαν το δικαστήριο να κρίνει αθώα τα θύματα για τις περισσότερες κατηγορίες.

Στο πλευρό του Ναζίμ βρέθηκαν μέλη της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ και της Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου ως μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και ως συμπαραστάτες στο ακροατήριο. Η ανάδειξη της ρατσιστικής βίας το καλοκαίρι του 2012 από τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, ήταν επίσης πολύ σημαντική για να αποδειχτεί ότι η επίθεση δεν ήταν τυχαία. Η μειοψηφία ενός δικαστή που έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για όλες τις κατηγορίες ήταν μία ακόμα επιτυχία ενάντια στη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών και ανοίγει το δρόμο για να απαιτήσουμε την πλήρη απαλλαγή τους στο Εφετείο. Επίσης, ανοίγει το δρόμο για την καταδίκη των δραστών στη δίκη που θα ακολουθήσει».