Εκπαίδευση και Νεολαία
Κινητοποιήσεις σε σχολές

Γιάννενα

Κινητοποίηση στην πρόεδρο του Xημικού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/3, μετά από απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου. Η πρόεδρος σε μια σειρά από ζητήματα που της τέθηκαν πχ για τις σημειώσεις που αναγκάζονται να τυπώνουν οι φοιτητές με δικά τους έξοδα ή το γεγονός πως δε χωράνε οι φοιτητές στις αίθουσες διδασκαλίας δεσμεύτηκε πως θα βρει λύση.  

Για μια σειρά άλλων αιτημάτων είτε δεν υπήρξε απάντηση είτε η ευθύνη μεταφέρθηκε στην κυβέρνηση. Τη συνέχεια των κινητοποιήσεων θα συζητήσουμε σε νέα Γ.Σ. στις 4 Μάρτη, που πλάι στις διεκδικήσεις ενάντια στη διάλυση των σχολών μας θα προτείνουμε απ’´τη μεριά μας και τη συμμετοχή του ΦΣ στο Καραβάνι της Υγείας στις 26 Απρίλη.

Γενική συνέλευση διοργανώνουμε στην Ιατρική την Τρίτη 29/3 με κεντρικό ζήτημα την απόσυρση του σχεδίου ΚΕΣΥ για την ιατρική εκπαίδευση. Η μάχη για να μη περάσουν αυτά τα σχέδια είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απεργιακή διεκδίκηση των μαζικών προσλήψεων στο ΕΣΥ και της αύξησης της χρηματοδότησης του. Για αυτό οργανώνουμε από τώρα τη συμμετοχή του συλλόγου στο Καραβάνι της Υγείας που έρχεται στη πόλη μας στις 26 Απρίλη, προτείνοντας μονοήμερη κατάληψη. Ταυτόχρονα, καλούμε σε στήριξη για τη 2ημερη κατάληψη της πρυτανείας (30-31 Μάρτη) που προχωράει ο Σύλλογος των εστιακών φοιτητών για την κατάργηση του ενοικίου των 45 ευρώ. 

Αρετή Κανέλλου, Χημικό, Λουίζα Γκίκα, Ιατρική


Αγγλικό ΦΛΣ

Την Τρίτη 28/3 έγινε τμηματική συνέλευση φοιτητών του Αγγλικού της Φιλοσοφικής, στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα της σχολής, και όλων των ξενόγλωσσων σχολών γενικότερα. 

Αναδείχθηκε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης και άνοιξε μια πλούσια συζήτηση που περιλάμβανε ακόμα και το ότι τα χρήματα που στερούν από την Παιδεία πηγαίνουν στις τράπεζες. 

Η συνέλευση έχει βάλει στόχο να ξεκινήσει μια σειρά κινητοποιήσεων, ενημέρωσης των φοιτητών ώστε να κλιμακώσει. Το πλαίσιο έχει καινούρια διατμηματική όλων των ξενόγλωσσων τη Δευτέρα, με στόχο να βγάλουμε γενική συνέλευση του συλλόγου φοιτητών Φιλοσοφικής και να ανοίξουμε την προοπτική κινήματος.

Μηνάς Χρονόπουλος, Φιλοσοφική