Η Αριστερά
Τοπικές εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανοιχτές εκδηλώσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προγραμματίζουν σε κάθε πόλη και γειτονιά οι τοπικές επιτροπές του αντικαπιταλιστικού μετώπου. Η νέα βάρβαρη μνημονιακή επίθεση κυβέρνησης και δανειστών, η κλιμάκωση των αγώνων για την ανατροπή της και η παρουσίαση της πολιτικής πρότασης συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΕΕ Αριστεράς βρίσκονται στο κέντρο των συζητήσεων.

Την περασμένη Τρίτη 21 Μάρτη έγινε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Ομιλητές ήταν οι Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Γιάννης Σηφακάκης και Γιώργος Μαυρομάτης, μέλη της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Γύρω στα 100 άτομα συμμετείχαν σε μια πλούσια και έντονη συζήτηση για το αν μπορεί να ανατραπεί η επίθεση κυβέρνησης-δανειστών και το ρόλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτή τη μάχη”, μας είπε η Φύλλια Πολίτη, μέλος του ΣΕΚ, “Πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες τόνισαν ότι, τρεις μέρες μετά τα μεγαλειώδη αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά συλλαλητήρια της 18 Μάρτη, οι δυνατότητες για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μπει μπροστά στο κίνημα, να δράσει ενωτικά με όλες τις δυνάμεις και όλο τον κόσμο που θέλει να παλέψει, να προβάλει και να κερδίσει μαζικά ακροατήρια στην προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, είναι πιο ρεαλιστικές από ποτέ. Κι ότι η 18 Μάρτη είναι παράδειγμα για το πώς χρειάζεται να κινηθούμε σε όλα τα μέτωπα, στις απεργιακές μάχες, στους εργατικούς χώρους, τα συνδικάτα.

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για την πολιτική πρόταση συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε ποιες δυνάμεις απευθύνεται, με πολλούς συντρόφους και συντρόφισσες να εξηγούν ότι τόσο η κοινή δράση όσο και η πολιτική συζήτηση πρέπει να γίνει όσο πιο ανοιχτά γίνεται και με αυτοπεποίθηση ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόνο να κερδίσει έχει από αυτή την πρωτοβουλία. Ήταν μια πρώτη επιτυχημένη εκδήλωση πάνω στα πολύ κρίσιμα ζητήματα της περιόδου και σίγουρα μας ενίσχυσε όλους”.


 

Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Μνημόνια διαρκείας, πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Τ.Ε. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
TETAΡΤΗ 29/3 Δημαρχείο 7μμ
Ομιλητές: 
Λέανδρος Μπόλαρης, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Νίκος Κρασάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
Τ.Ε. ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΜΕΝΙΔΙ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4 Δημαρχείο Μενιδίου 7μμ
Ομιλητές: 
Τάσος Αναστασιάδης, ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 
Γιώργος Κάργας, πανεπιστημιακός
 
Τ.Ε. ΠΑΤΡΑ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/4, Αγορά Αργύρη 7μμ