Εργατικό κίνημα
Κινητοποιήσεις στην Υγεία

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην Υγεία. Την Πέμπτη 6 Απρίλη η ΕΙΝΑΠ καλεί όλους τους γιατρούς να συμμετέχουν στη στάση εργασίας από τις 11πμ έως τις 3μμ και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12μες ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές όσον αφορά τις ιατρικές ειδικότητες και την ιατρική εκπαίδευση γενικότερα, καθώς και το χτύπημα στο ασφαλιστικό. 

Στις 26 Απρίλη η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει το νέο «Καραβάνι της Υγείας» που αυτή τη φορά θα βρεθεί στα Γιάννενα. Την Τρίτη 28/3 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί σύσκεψη στο νοσοκομείο της Δουρούτη για να ξεκινήσει η καμπάνια για μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση. 

Στον Άγιο Σάββα επίσης το μεσημέρι της Τρίτης θα γινόταν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του νοσοκομείου που επιχειρεί να κάνει αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζόμενων για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν, οδηγώντας σε εντατικοποίηση της εργασίας καθώς και σε κίνδυνο λόγω ανάληψης ξένων αντικειμένων δουλειάς από μια σειρά εργαζόμενους. 

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή έχει κυκλοφορήσει ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για την εκπαίδευση των γιατρών. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Οι αλλαγές που προωθούνται συμμορφώνονται πλήρως με τις επιταγές ΕΕ-ΔΝΤ, που θεωρούν την υγεία όχι αγαθό αλλά νέο πεδίο κερδοφορίας και τους γιατρούς όχι καταρτισμένους επιστήμονες αλλά φτηνό εργατικό δυναμικό με κατακερματισμένα δικαιώματα. Το «πόρισμα» που προωθεί το ΚΕΣΥ και κάποιοι «επιστημονικοί φορείς» είναι η βάση του νέου νόμου που θέλουν να ψηφίσουν τις επόμενες μέρες, πιθανότατα ως μέρος ενός ευρύτερου πολυνομοσχεδίου – σκούπα (που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση της διάκρισης εφημεριακής- τακτικής λειτουργίας, εισάγει το "κυκλικό ωράριο", αναδιαρθρώνει σε συντηρητική κατεύθυνση τα οργανογράμματα των νοσοκομείων και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα) και μαζί με την αντιδραστική αναδιάρθρωση στην ψυχική υγεία θα δώσει τη χαριστική βολή στο καταρρέον ΕΣΥ».