Εργατικό κίνημα
ΠΕΝΕΝ: Κάλεσμα για πανεργατική

Σε άμεση κήρυξη πανεργατικής απεργίας και κλιμάκωση με πολύμορφες καθημερινές κινητοποιήσεις, καλεί τα συνδικάτα η ΠΕΝΕΝ, ως απάντηση στη νέα συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών.

“Η νέα κατ’ αρχήν συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών αποτελεί μια ακόμη δυσμενέστατη εξέλιξη για τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα και έρχεται ως συνέχεια όλων των προηγούμενων μνημονιακών πολιτικών που στοχοποιούν και υπονομεύουν τα κοινωνικά – ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. 

Τα νέα μέτρα αναμένεται να αγγίξουν τα 4 δις ευρώ για την περίοδο 2019-2020 και στο σύνολό τους θα θίξουν τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα τα οποία οι μνημονιακές πολιτικές τα έχουν μετατρέψει σε πειραματόζωα μιας βάρβαρης πολιτικής που οδηγεί την χώρα και τον λαό στην υποτέλεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την κοινωνική περιθωριοποίηση”, καταγγέλει.

“Στις συνθήκες αυτές που διαμορφώνονται επιβάλλεται, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, το εργατικό κίνημα, τα λαϊκά στρώματα οργανωμένα, συντονισμένα να δώσουν την αγωνιστική τους απάντηση με πολύμορφους αγώνες που άμεσα πρέπει να αναπτυχθούν σε όλη την χώρα... 

Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούνται να πάρουν πρωτοβουλίες για μια μεγάλη αγωνιστική και απεργιακή δράση να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην συσπείρωση, στην ενότητα, στον μαζικό – αγωνιστικό και ταξικό προσανατολισμό των αγώνων”.