Εργατικό κίνημα
Πασχαλιάτικες “Τροπολογίες” για τους καπιταλιστές

Άμα λέγεσαι Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Λάτσης και οι τραπεζικοί σου λογαριασμοί ξεχειλίζουν, μπορεί η βουλή να ψηφίζει και καμιά φωτογραφική τροπολογία για τα επιχειρηματικά σου συμφέροντα. Τί κι αν αυτό σημαίνει καταστροφή μιας γειτονιάς κι εγκαθίδρυση κλιματος τρομοκρατίας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, με φωτογραφική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, για να ψηφιστεί τη Μεγάλη Τρίτη, αφαιρεί την αρμοδιότητα για την έγκριση υψομετρικών μελετών σε οδικά έργα γύρω από γήπεδα άνω των 15.000 θέσεων από τους Δήμους και τα Περιφερειακά Συμβούλια και την περνά στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια φωτογραφική ρύθμιση, που είχε προαναγγελθεί διά στόματος Α. Φλαμπουράρη, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση του σχεδίου του Δ. Μελισσανίδη στη Ν. Φιλαδέλφεια. 

Η τροπολογία ψηφίστηκε με ψήφους όλων - πλην ΚΚΕ. Το γεγονός καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η μνημονιακή αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Ένωση Κεντρώων και η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής σήμερα, εξυπηρετεί τα άμεσα συμφέροντα της αστικής τάξης, του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου και δεν διστάζει με απροκάλυπτο τρόπο να νομοθετεί για να εξυπηρετήσει τις ορέξεις τους!”

“Σε μια συγκυρία που ο Δ. Μελισσανίδης έχει επιβάλλει ένα καθεστώς φόβου και βίας στη Ν. Φιλαδέλφεια, με τραμπουκισμούς από οργανωμένο στρατό αυτοαποκαλούμενων «οπαδών» σε όποιον έχει διαφορετική άποψη για το μέλλον της πόλης του, το καθεστώς αυτό επιβραβεύεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν ορρωδεί προ ουδενός και σπεύδει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και αυτού του επιχειρηματία, αλλά και της μαφίας που τον υπηρετεί.

Η ίδια ρύθμιση «κλείνει το μάτι» και στα συμφέροντα του Αλαφούζου, ο οποίος διά στόματος του πρωθυπουργού «προικίστηκε» με την υπόσχεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης που βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή και μέσα στην ζώνη προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού. Μόλις την περασμένη Πέμπτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέταξε στον προϋπολογισμό του επιπλέον 46 εκ. ευρώ για «ανάπλαση των Προσφυγικών και του περιβάλλοντα χώρο» ... Και βέβαια όλα αυτά ανοίγουν το δρόμο σε «ειδικές ρυθμίσεις» για την παράδοση κι άλλων δημόσιων υποδομών που τις ορέγονται μεγαλοϊδιοκτήτες ΠΑΕ”.