Εργατικό κίνημα
24ωρη απεργία στην Ιδιωτική Υγεία

24ωρη απεργία στην Ιδιωτική Υγεία έχει κηρύξει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον κλάδο, στις 25 Απρίλη. Το ζήτημα της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι στο κέντρο των διεκδικήσεων.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΣΚΥ, η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Υγειονομικών σημειώνει:

“Στον κλάδο μας, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι στον αέρα, ενώ η ΟΣΝΙΕ έχει εναποθέσει τις ελπίδες για κλαδική ΣΣΕ στη δικαστική απόφαση για τη σύμβαση με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών που έχει ήδη λήξει. Μετά από μήνες απραγίας, την ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης στο εφετείο προκήρυξε κλαδική απεργία. Να γίνει η 24ωρη κλαδική απεργία την Τρίτη 25 Απρίλη ημέρα πολύμορφων κινητοποιήσεων για να διεκδικήσουμε τα κλαδικά μας αιτήματα, ενώνοντας τις επιμέρους αντιστάσεις που υπάρχουν σε μια σειρά από χώρους στην ιδιωτική υγεία. Να κλιμακώσουμε τη μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την πάλη ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις. Ας μη μείνουμε στη συγκέντρωση στο Εφέτειο. Να οργανώσουμε απεργιακές φρουρές και δεύτερη συγκέντρωση το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας.

Συντονιστικό

Να γίνει ανοιχτό συντονιστικό σωματείων και εργαζομένων του κλάδου για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας και την ημέρα της απεργίας να γίνει ξανά ανοιχτό συντονιστικό για την κλιμάκωση του αγώνα.

Μόνη λύση η οργάνωση στα σωματεία μας και η ενίσχυσή τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν το κλαδικό σωματείο προσωπικού ιδιωτικών κλινικών”.

Ταυτόχρονα καλεί “τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη πανεργατικής απεργίας” για να μην περάσουν τα μέτρα της νέας συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών. “Τώρα που τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί και η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε άμεση νομοθέτησή τους, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής!

Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι προβάλουμε το δικό μας δρόμο. Και αυτό σημαίνει στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων”.