Εργατικό κίνημα
Vodafone: Η μάχη συνεχίζεται

Η μάχη στη Vodafone συνεχίζεται καθώς μετά την επιτυχημένη απεργία στις 4/4, η εργοδοσία προχωράει σε νέες επιθέσεις. Δυο μέρες μετά προστέθηκαν άλλες δύο απολύσεις στις περισσότερες από τριάντα που έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα και την ίδια στιγμή καλεί σε απολογία συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της αντίστασης. 

“Οι εργαζόμενοι προχωρήσαμε την Παρασκευή 7/4 σε μια πολύ μαζική επί τόπου συνέλευση μέσα στον χώρο εργασίας που εργάζονταν οι δύο απολυμένες, με πάνω από 100 συναδέλφους από όλο το κτήριο και όλα τα τμήματα” αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων. “Η συνέλευση αποφάσισε την αποχή από τις θέσεις εργασίας μας, μέχρι και τη λήξη της βάρδιάς μας, απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις και να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους οι απολυμένες. 

Παράλληλα, οι δύο συνάδελφοι αρνήθηκαν την απόλυση, την κατήγγειλαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, αντιστέκονται και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Αντιμέτωπη με την αυξανόμενη αντίσταση των εργαζομένων, η Διοίκηση προσπαθεί να εκφοβίσει. Γι’ αυτό και καλεί σε Υπηρεσιακό Συμβούλιο (πειθαρχικό) τους συνδικαλιστές και συναδέλφους που από την Πέμπτη 6/4 (μέρα που ξεκίνησαν οι τελευταίες απολύσεις) μπήκαν μπροστά για να οργανωθεί η αντίσταση”. 

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε έξω από τα κεντρικά της εταιρίας στο Χαλάνδρι, το απόγευμα της Τετάρτης 12/4 που οι συνδικαλιστές καλούνταν σε απολογία.