Εργατικό κίνημα
Το Καραβάνι της Υγείας στην Αμαλιάδα

Την Τετάρτη 28 Ιούνη το Καραβάνι της Υγείας φτάνει στην Αμαλιάδα. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 9πμ από το νοσοκομείο της πόλης στο πλαίσιο της στάσης εργασίας από τις 7πμ έως τις 3μμ. Η στάση εργασίας ισχύει και για τα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοπόννησος, Ιόνια νησιά, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα). 

Εξορμήσεις για μαζική συμμετοχή οργανώνει η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία-Νυστέρι στο νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα. Ο Μιχάλης Ψάρρης μας μίλησε κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας εξόρμησης τη Δευτέρα 26 Ιούνη: «Είμαστε σε περιοδεία για να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για την κινητοποίηση στην Αμαλιάδα. Έχουμε βάλει πούλμαν με την κάλυψη και στήριξη του σωματείου. Ήδη, έχουν δηλώσει 35 εργαζόμενοι ότι θα ταξιδέψουν για το Καραβάνι. Υπάρχει πολύ καλή διάθεση από τους συναδέλφους, το πρόβλημα είναι ποιος θα μείνει πίσω για να καλύψει τις θέσεις του προσωπικού ασφαλείας αφού λόγω των ελλείψεων υπάρχει ζήτημα. Είναι η πρώτη φορά που τόσοι εργαζόμενοι έχουν δηλώσει συμμετοχή για την κινητοποίηση, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα το έχουν κάνει ακόμα περισσότεροι. Θέλουμε μαζική συμμετοχή για να αναδείξουμε το πρόβλημα στη δημόσια υγεία. Από ό, τι ξέρω και από τον Άγιο Ανδρέα (σ.σ το άλλο νοσοκομείο της πόλης) ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους και θα βάλουν δικό τους πούλμαν. Από το νοσοκομείο του Ρίο το πούλμαν θα ξεκινήσει στις 8πμ από την πύλη».

Προσλήψεις

Η ΕΑΠ-Νυστέρι στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι χρειάζεται να δοθεί μάχη και ενάντια στην «αξιολόγηση»: «Τα νοσοκομεία μας χρειά­ζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση, όχι συν-διοικήσεις και συγχωνεύσεις για να διαλύσουμε δομές που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι με τον ιδρώτα και το αίμα τους.

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις της απέναντι σε Ε.Ε και ΔΝΤ, προχωρά άμεσα στην εφαρμογή μιας σειράς αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και στην υγεία, με πρώτο μέτρο την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία έρχεται ως υποτιθέμενη αξιοκρατική απάντηση στον προηγούμενο νόμο-έκτρωμα Μητσοτάκη, αποτελώντας όμως επί της ουσίας μια νέα προσπάθεια μεταρρύθμισης προς το χειρότερο του δημόσιου τομέα και των εργασιακών σχέσεων, αφού θα συνδέεται άμεσα με τις αποδοχές και την θέση μας. Όσοι δεν πιάσουμε τους στόχους κατά την άποψη των προϊσταμένων μας θα τιμωρούμαστε με μείωση μισθού μέσω της αναστολής της αυτόματης μισθολογικής μας εξέλιξης ή ακόμη και με υποχρεωτική μετακίνηση σε άλλες θέσεις ακόμη και εκτός νομού.

Γίνεται εμφανές ότι η διαδικασία της αξιολόγησης, έρχεται για να δώσει στα χέρια προϊσταμένων και διοικούντων ένα νέο ισχυρό εργαλείο εκφοβισμού και πειθαρχίας, διαμορφώνοντας καινούργιο τοπίο στον εργασιακό χώρο, όπου ο εξαναγκασμός και η υπακοή σε οποιαδήποτε απόφαση των ανωτέρων θα είναι δεδομένα, οι μειώσεις μισθών, οι δυσμενείς μετακινήσεις ακόμη και οι απολύσεις θα αποτελούν τη νέα εργασιακή μας πραγματικότητα».