Εργατικό κίνημα
Με τη Συσπείρωση στο ΥΠΑΝ

Με το ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης Εργαζομένων συμμετέχει η Εργατική Αλληλεγγύη στις εκλογές για το ΔΣ του Συλλόγου τ. ΥΠΑΝ και αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας στις Γενικές Γραμματείες Βιομηχανίας και Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών. Οι εκλογές γίνονται την Τετάρτη 28 Ιούνη στο κτίριο του ΥΠΑΝ της πλατείας Κάνιγγος (πρώην Εμπορίου).

Όπως αναφέρει στην προκήρυξή της η Συσπείρωση: «Στα δυο χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Συσπείρωση Εργαζόμενων σε ΓΓΒ/ΓΓΕΟΠΥ έπαιξε ουσιαστικό ρόλο, είτε μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων της στα ΔΣ είτε έξω από αυτά, στην προσπάθεια για ενεργοποίηση του συνόλου των συναδέλφων για τα ζητήματα που αφορούν και τις δυο Γενικές Γραμματείες. Ως Συσπείρωση Εργαζομένων πήραμε την πρωτοβουλία ή στηρίξαμε πρωτοβουλίες άλλων παρατάξεων για δεκάδες αποφάσεις στα ΔΣ Συλλόγου και Ομοσπονδίας. 

Όχι μόνο πρωτοβουλίες για κινητοποίηση για τα άμεσα ζητήματα των συναδέλφων στις δυο Γενικές Γραμματείες ή για την καλύτερη συμμετοχή σε κεντρικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος, όπως οι πανεργατικές απεργίες, αλλά και για γενικότερα θέματα που μας αφορούν όλους: για την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, τη στήριξη αντιρατσιστικών-αντιφασιστικών κινητοποιήσεων, την πάλη ενάντια στην καταστολή, την έκφραση συμπαράστασης σε άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, από την πρώτη φορά που συμμετείχαμε στις εκλογές, ανοίξαμε το ζήτημα της συνολικής απάντησης στη μνημονιακή λιτότητα προβάλλοντας τα αιτήματα της παύσης πληρωμών και της διαγραφής του χρέους, της κρατικοποίησης των τραπεζών κάτω από κοινωνικό-εργατικό έλεγχο».

Οι υποψήφιοι της Συσπείρωσης είναι: Κώστας Πίττας, Μιχάλης Βαϊδάνης, Μιλτιάδης Κοτζαμπάσης, Χριστόφορος Σκουφάδης, Κίμωνας Υφαντίδης και Ελένη Χονδρογιάννη.