Η Αριστερά
Οικονομική εξόρμηση

Στα 21.500 ευρώ ανέβηκε ο δείκτης της οικονομικής εξόρμησης του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω, μετά την επιτυχημένη γιορτή το περασμένο Σάββατο στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων στην Αθήνα. Μεγάλος ενθουσιασμός, πολύ κέφι και μια σημαντική ώθηση για την οικονομική μας καμπάνια. 

Ευχαριστούμε τους Βάσω Κ., Χρυσάνθη Μ., Σπύρο Σ., Σμαράγδη Μ., Βασίλη Ζ. που γράφτηκαν συνδρομητές καθώς και τα σωματεία που ενίσχυσαν αγοράζοντας προσκλήσεις για τη γιορτή, ανάμεσά τους το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΣΑ, την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΠΟΣΤ, την ΑΔΕΔΥ, την ΟΤΟΕ. 

Ευχαριστούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συγκέντρωσαν 21 ευρώ από την εφορία Κυψέλης, 17 από το Θριάσιο, 14 στο Κερατσίνι, 10 στο νοσοκομείο Ρίου καθώς και για τις προσωπικές σας ενισχύσεις: Γιώργος Τ. 100, από 60 Χρύσα Κ. και Βασίλης Τ., από 50 ευρώ Κατερίνα Π., Μαριάννα Θ. και Χρίστος Α., από 30 Χρυσάνθη Κ. και Βασίλης Κ., από 20 ευρώ Κώστας Κ., Μάνος Τ., Βασίλης Μ., Φωτεινή Λ., Κώστας Π., Γιάννης Π., Σταυρούλα Π., από 10 ευρώ Φρέντι Μ., Δημήτρης Κ., Μύρωνας Μ., Τιάνα Α. και Μαρία Α., από 5 ευρώ Χρήστος Τ. και Σωκράτης Τ. 

­

Το περιοδικό «Σοσιαλισμός από τα Κάτω» ξεκίνησε την πορεία του το 1992 πριν από 25 χρόνια. Ήταν μια εποχή που οι σοσιαλιστικές ιδέες ήταν σε υποχώρηση, ο νεοφιλελευθερισμός στο απόγειό του και οι επιλογές της αστικής τάξης στην Ελλάδα, με κορυφαία τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έμοιαζαν δικαιωμένες. Η προσπάθεια φάνταζε στα μάτια των «πολλών» σαν απονενοημένο διάβημα.

Μέσα από το περιοδικό αναδείχθηκε ο χαρακτήρας της ΕΕ, η πάλη ενάντια στο ρατσισμό και τη ξενοφοβία, η ανάγκη για μια εργατική λύση το νέο αιώνα. Έτσι όταν η καπιταλιστική κρίση ήρθε να σαρώσει τη μονοκρατορία του νεοφιλελευθερισμού, οι εξαγγελίες για ελεύθερη κίνηση ανθρώπων αντικαταστάθηκαν από την Ευρώπη φρούριο και τα κινήματα αμφισβήτησαν ξανά ότι ο καπιταλισμός είναι το τέλος της ιστορίας. Είμαστε εδώ να το ζήσουμε! Οφείλουμε πολλά γι’ αυτό σε προσπάθειες όπως αυτή του περιοδικού  «Σοσιαλισμός από τα Κάτω», γι’ αυτό αξίζει να τις αγκαλιάζουμε και να τις τροφοδοτούμε. 

Νίκος Στραβελάκης
οικονομολόγος στο ΕΚΠΑ