Εργατικό κίνημα
INΤΡΑΚΟΜ: Προχωράμε δυνατά με τη Γένοβα

Απεργιακή διαδήλωση μέσα στον Όμιλο Ιντρακόμ, 17/3

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και για αντιπροσώπους στο ΕΚΑ και την ΠΟΕΜ γίνονται στις 28 Ιούνη στο σωματείο εργαζόμενων Ιντρακόμ. Η Πρωτοβουλία Γένοβα διεκδικεί την ενίσχυσή της και στις τρεις κάλπες. 

Στην εκλογική της διακήρυξη αναφέρει: «Προχωράμε στις εκλογές του Σωματείου με βασικό σύνθημα σαν ΓΕΝΟΒΑ: οι αγώνες μας παραμένουν ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε τις δουλειές, τους μισθούς, τα δικαιώματά μας, να πετύχουμε νίκες.

Τελευταίο δείγμα αυτής της σκληρής πραγματικότητας ήταν ο πρόσφατος νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων στην ΙΝΜΑΙΝΤ, οι οποίοι με απεργιακές κινητοποιήσεις πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα και πήραν πίσω τις τρομοκρατικές απολύσεις των δύο εργαζόμενων και συνδικαλιστών. Αποτέλεσε μια συνέχεια στους δυνατούς αγώνες που έχουμε δώσει οι εργαζόμενοι με το σωματείο μας στο παρελθόν, με πιο κομβικούς τις 48ωρες στον όμιλο το 2011 και την πολυήμερη στη DEFENSE το 2012, όπου δεν πέρασε η «οικογενειακή» υποτίθεται νοοτροπία με την εργοδοσία. Τουναντίον παλέψαμε και βάλαμε φρένα στις εργοδοτικές επιθέσεις δημιουργώντας οι εργαζόμενοι ένα συσχετισμό δύναμης που απέτρεψε περαιτέρω γενικευμένες χειροτερεύσεις τα τελευταία χρόνια.

Αγώνες

Αυτοί οι αγώνες είναι οι πραγματικοί διαπραγματευτές με την εργοδοσία. Το ζήτημα είναι ποιος είναι ο ρόλος της κάθε παράταξης για να τους προετοιμάσει, να τους ξεκινήσει και να τους κλιμακώσει αποφασιστικά.

Σαν ΓΕΝΟΒΑ έχουμε πρωτοστατήσει σε όλες τις κινητοποιήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και κάθε άλλη εργοδοτική αυθαιρεσία, με εμπιστοσύνη στη συλλογική μας πάλη, τραβώντας πότε τη μια και πότε την άλλη παράταξη».

Ολόκληρη την διακήρυξη μπορείτε να την βρείτε στο μπλογκ protovoulia-genova-intracom.blogspot.gr. Υποψήφιοι με την Πρωτοβουλία Γένοβα για το ΔΣ και την ΠΟΕΜ: Κώστας Βοργιάς, Γιάννης Θεοχάρης, Ανδρέας Κιούσης, Σπύρος Μελιτσόπουλος (συνεργαζόμενος-Ένωση Εργαζόμενων), Νίκος Παλαμήδας, Βαγγέλης Παπαδόγιαννης, Θέμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Πρέντζας, Δήμητρα Σπυρονίκου, Βασίλης Συλαϊδής, Διονυσία Χορμπά (συνεργαζόμενη-Ένωση Εργαζόμενων). 

Για το ΕΚΑ: Κώστας Βοργιάς, Γιάννης Θεοχάρης, Κώστας Κιούσης, Νίκος Παλαμήδας, Βαγγέλης Παπαδόγιαννης, Θέμης Παπαϊωάννου, Γιώργος Πρέντζας, Δήμητρα Σπυρονίκου, Βασίλης Συλαϊδής.