Εργατικό κίνημα
Υπουργείο Οικονομικών: 24ωρη απεργία την 1η Ιούνη και 48ωρη στις 11 και 12 Ιούνη

24ωρη απεργία την 1η Ιούνη και 48ωρη στις 11 και 12 Ιούνη προχωρά η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα, με βασικό την ενιαία μισθολογική αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων του υπουργείου.

Την Τρίτη 22 Μάη έγινε σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων σωματείων για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας. Η εικόνα που μπήκε είναι ότι η απεργία αναμένεται να έχει επιτυχία αφού σε πολλούς χώρους θα γίνουν περιφρουρήσεις την ίδια ημέρα. Oπως είπαν χαρακτηριστικά οι συνάδελφοι από το ΚΕΠΥΟ ετοιμάζονται «να το κλείσουν». 

Από την πλευρά του Συλλόγου Υπαλλήλων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προτείναμε να γίνουν τις επόμενες ημέρες Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο για να ενημερωθούν όσο γίνεται περισσότεροι συνάδελφοι, να βγει αφίσα που να καλεί στην απεργία και να προτάσσει το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων καθώς και να οργανωθεί συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας. Στις 30 Μάη έχουμε προγραμματίσει τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου θα συζητήσουμε με όλους τους συναδέλφους για την επιτυχία της απεργίας. 

Τιάνα Ανδρέου