Εργατικό κίνημα
Oργή στην OEΓNE

- ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ- ΟΕΝΓΕ

- ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

- ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/7 το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, σχετικά με τις προτάσεις του Υπουργείου Υγείας για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους γιατρούς στο Ε.Σ.Υ. Με τη στήριξη της ΔΗΚΝΙ(Ν.Δ) – ΠΑΣΚ(ΠΑΣΟΚ)-ΑΕΓ(ΣΥΝ) πλειοψήφησε η πρόταση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων , ζητώντας από την κυβέρνηση ΄΄να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση΄΄. Αποδεχόμενη την ΄΄ατζέντα΄΄ Αβραμόπουλου, η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ επιμένει να ΄΄απαντήσει στο έγγραφο του Υπουργείου και σε ποιες προτάσεις-σημεία συμφωνεί΄΄. Το σταμάτημα του διαλόγου-παρωδία υποστήριξαν το Νυστέρι, η ΑΡΣΙ και η ΔΗΠΑΚ(ΚΚΕ), καλώντας σε γενικές συνελεύσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 Ο φιλοκυβερνητικός Τσούκαλος και η εργοδοτική παράταξη της Ν.Δ στους γιατρούς, αξιοποιώντας τη συνεργασία ΠΑΣΚ-ΑΕΓ,  προωθούν με το Υπουργείο τη διάλυση του σταθερού χρόνου εργασίας και το πετσόκομμα των μισθών , εισάγοντας ΄΄επίδομα εφημέρευσης΄΄ και καταργώντας την εφημερία ως υπερωριακή απασχόληση. Ανοίγουν το δρόμο για απλήρωτες εφημερίες και πρόσληψη εφημεριατζήδων και part-time προσωπικού, προωθώντας εργασιακές σχέσεις τύπου ιδιωτικού τομέα. Είναι πρόκληση την ώρα που τα νοσοκομεία ρημάζουν από τις περικοπές και τις ελλείψεις προσωπικού, η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ να συμπλέει με τις ΄΄πέτσινες΄΄ υποσχέσεις του Αβραμόπουλου για 1000(!) προσλήψεις το 2007 , ενώ δεν υπάρχει κανένα πρόσθετο κονδύλι στον προϋπολογισμό για την υγεία. 

 Είναι αποκαλυπτική η χρεοκοπία της ΠΑΣΚ-ΑΕΓ που δίνουν σωσίβιο στο Υπουργείο και την κυβέρνηση , τη στιγμή που συνεχίζουν οι κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία ( Αττικό)  για τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζόμενων και σχεδιάζονται περικοπές σε μια σειρά, όπως Ιπποκράτειο, Τζάνειο ,Ερυθρός κτλ. Είναι απαράδεκτο να επιμένουν σε παζάρια με τον Αβραμόπουλο, χωρίς καμία νομιμοποίηση της βάσης και με περιφρόνηση προς τις Γ.Σ. Τα κεντρο-αριστερά σενάρια για την επομένη των εκλογών αποδεικνύονται συναίνεση και συνεργασία με την κυβέρνηση και εμπόδιο για την ανάπτυξη κινήματος στα συνδικάτα.

 Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις, πρέπει η αριστερά και οι αγωνιστές της βάσης να πάρουμε την πρωτοβουλία για οργάνωση ενημερώσεων και συνελεύσεων στα νοσοκομεία. Ο Σεπτέμβρης πρέπει να γίνει μήνας αγωνιστικών κινητοποιήσεων , όπου γιατροί, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό θα βγούμε σε αγώνα διαρκείας ενάντια στη χρεοκοπημένη κυβέρνηση της Ν.Δ και τους συμβιβασμούς της ηγεσίας. Σταθμό αποτελεί η αντικυβερνητική  διαδήλωση-πολιορκία της ΔΕΘ στις 8/9, όπου ο κόσμος των κινημάτων και της αντίστασης θα βγει μπροστά ενάντια στη φιέστα του Καραμανλή και των καπιταλιστών. Χρειάζεται πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών στη Θεσσαλονίκη και κλιμάκωση των αγώνων.

 Χρειαζόμαστε μια άλλη αριστερά στα συνδικάτα, που θα ανοίγει το δρόμο για την οργάνωση από τα κάτω και της αντικαπιταλιστικής προοπτικής. Οι συνελεύσεις του ΕΝΑΝΤΙΑ που συσπείρωσαν χιλιάδες αγωνιστές ήταν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα μες στο καλοκαίρι. Αυτή τη δυναμική πρέπει να οργανώσουμε με επιτροπές και στα νοσοκομεία το επόμενο διάστημα. Μια τέτοια αριστερά αξίζει στον κόσμο της αντίστασης ενάντια στο σύστημα του κέρδους, του πολέμου και της οικολογικής καταστροφής.  

Πρωτοβολία ΓENOBA - NYΣTEPI