Εργατικό κίνημα
Αττικό νοσοκομείο: Κινητοποιήσεις εργαζόμενων

Υστερα από μία εβδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αττικό κατάφεραν να αποσπάσουν δέσμευση για την καταβολή κονδυλίου για την κάλυψη των υπερωριών τους. Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης  πραγματοποίησαν καθημερινά από την περασμένη Τετάρτη 18/7 εώς και την Τρίτη 24/7, 2ωρες συγκεντρώσεις από τις  7.00πμ- 09.00πμ τον Αίθριο χώρο του Νοσοκομείου. Υστερα από αυτές τις εξελίξεις αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να καλέσουν από τώρα σε νέα Γενική Συνέλευση στις 6 Σεπτέμβρη.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Αττικού αναφέρει: «Αγωνιζόμαστε για  να  αποκτήσουμε Νοσοκομεία σύγχρονα, λειτουργικά, όπου με αξιοπρέπεια θα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγείας, όποιου προσέρχεται σε αυτά. Για να αποκτήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπείς αμοιβές , ώστε να μην υποχρεωνόμαστε να έτερο-απασχολούμαστε σε βάρος της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.       

Για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας χωρίς άλλες καθυστερήσεις και περικοπές.  

Για να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, τεχνικό, πού θα αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, αλλά και τη δική σας εξυπηρέτηση χωρίς χρονοτριβές και άσκοπες καθυστερήσεις, που δημιουργούν εντάσεις και αντιθέσεις με εμάς , τους εργαζόμενους, ενώ και εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής.

Για να «σταματήσει»  μια νοσηλεύτρια να αναλογεί στην  απογευματινή ή νυχτερινή βάρδια σε 50 – 60 ασθενείς με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των συγγενών με τη φροντίδα του αρρώστου, αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών και των ταμείων, καταφεύγοντας στις αποκλειστικές νοσοκόμες»