Εργατικό κίνημα
Λιπάσματα Δραπετσώνα: Συναυλία συμπαράστασης στους απολυμένους

Συναυλία συμπαράστασης στους απολυμένους των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας έγινε την περασμένη Πέμπτη 19/7 στο κέντρο του Πειραιά. Πρόκειται για έναν αγώνα που κρατά εδώ και  7,5 χρόνια, όταν έκλεισε το εργοστάσιο και πετάχτηκαν στο δρόμο 380 εργαζόμενοι. Σήμερα δύο μέλη του ΔΣ του σωματείου έχουν κατέβει εδώ και ένα περίπου μήνα σε απεργία πείνας, ζητώντας από την κυβέρνηση να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση των απολυμένων των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων:«η κυβέρνηση (Σημίτη) μας απάντησε ότι θα πάρει μέτρα αποκατάστασης για εμάς αφού το κράτος μας στέρησε τη δουλειά και ότι στη θέση του εργοστασίου θα γίνουν σύγχρονα γραφεία και πάρκα. Τελικά ούτε γραφεία ούτε πάρκα γίνανε. Και το χειρότερο ούτε η κυβέρνηση Σημίτη, ούτε στη συνέχεια η κυβέρνηση Καραμανλή τήρησαν την υποχρέωσή του κράτους προς τους απολυμένους. Εμειναν τα συντρίμμια του εργοστασίου και τα συντρίμμια της δικής μας ζωής. Εμείς που είχαμε σταθερή δουλειά μείναμε με ψίχουλα και στην ανεργία». 

Εν τω μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στον Αρειο Πάγο,  που έχουν αποφανθεί ότι οι απολύσεις τους ήταν παράνομες και ότι η κυβέρνηση πρέπει να τους αποκαταστήσει. 

Ο αγώνας των απολυμένων των Λιπασμάτων Δραπετσώνας χρειάζεται τη συμπαράσταση των συνδικάτων και όλων των κατοίκων του Πειραιά.