Η Αριστερά
Eπιτέλους έγινε το βήμα που όλοι περιμέναμε

Επιτέλους έγινε, στις 14 Ιούλη, το βήμα που όλοι περιμέναμε! Ολοι οι αγωνιστές που παλεύαμε τόσα χρόνια δίπλα δίπλα να ενωθούμε σε μία κοινή πρωτοβουλία για να δυναμώσουμε το κίνημα. Από τα συνδικάτα, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις γειτονιές να δώσουμε από κοινού όλες τις μάχες από τις εκλογές μέχρι την πιο μικρή απεργία. 

Μέχρι στιγμής η είδηση της συγκρότησης της πρωτοβουλίας για την Ενότητα  της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς συναντά μόνο θετικές αντιδράσεις και στο χώρο της δουλειάς μου. Πολλοί συνάδελφοι λένε ότι επιτέλους έγινε ένα πρώτο βήμα για να εκφραστεί και στο επίπεδο των εκλογών όλος ο κόσμος που πάλεψε όλα τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στην πολιτική της αγοράς, των ιδιωτικοποιήσεων και του πολέμου. Αυτό που ζητάει ο κόσμος είναι σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και κοινή δράση. Οι συνάδελφοι ειδικά στο χώρο των Λιθογράφων έχουν κουραστεί από μία τακτική απομόνωσης και ξεχωριστών συγκεντρώσεων. 

Εχουμε να δώσουμε πολλές μάχες το επόμενο διάστημα. Το νούμερο ένα θέμα που όλοι ξέρουμε ότι θα ανοίξει είναι το ασφαλιστικό. Δεν πρόκειται όμως να περιμένουμε να το ανοίξει η όποια κυβέρνηση. Χρειάζεται να το ανοίξει η αριστερά από τώρα, με τους δικούς της όρους, με τα δικά της αιτήματα. Και το πρώτο μεγάλο μας ραντεβού θα είναι στη ΔΕΘ. Κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί σαν η πρώτη αντικυβερνητική διαδήλωση που ανοίγει όλη την περίοδο της σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Κάθε χρόνο χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι περιμένουν αυτό το ραντεβού και μάλιστα κάθε χρονιά και περισσότεροι.

Εκεί να είμαστε παρόντες με τα πανώ και τα συνθήματα της Πρωτοβουλίας  ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α, για να κάνουμε την πρώτη πλατειά μας εμφάνιση με τα πανώ και τα συνθήματά μας. Εκεί θα στείλουμε το μήνυμα ότι πάμε να μετατρέψουμε την προεκλογική περίοδο σε μία περίοδο όπου θα συνεχίσουμε τις μάχες μας και θα δείξουμε ότι η νέα αντικαπιταλιστική αριστερά μπορεί  και να οργανώνει και να συσπειρώνει κόσμο στις γραμμές της και στους αγώνες και στις εκλογές. 

Μήτσος Αργυροκαστρίτης 
Μέλος ΔΣ Ενωσης Λιθογράφων