Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Βρετανία: Μήνυμα αλληλεγγύης στα θύματα των φασιστών

Οι περιβόητοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν χθες το βράδυ (26/2) και τραυμάτισαν αρκετούς αντιφασίστες στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων την Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρο της οικογένειας του δολοφονημένου αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα. Οι ναζί επιτέθηκαν στο κοινωνικό κέντρο Φαβελά στον Πειραιά. Κρατούσαν δάδες και σιδερένιους λοστους, όπως είπαν τα θύματα της επίθεσης.

“Σήμερα το απόγευμα, ενώ ανοίξαμε το χώρο μας για την εβδομαδιαία συνάντησή μας, δεχτήκαμε επίθεση από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με σιδερένιους λοστούς, κράνη και φωτοβολίδες, ανέφερε η ανακοίνωση του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Φαβέλα στη σελίδα του στο Facebook.

Εβδομήντα βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σε δίκη για ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που συνδέεται με τη θανατηφόρα μαχαιριά στον Φύσσα και με πολλές άλλες κατηγορίες. Το ναζιστικό κόμμα παραμένει το τέταρτο μεγαλύτερο στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα είχε δεχτεί ξανά επίθεση τον περασμένο Αύγουστο και τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική.

Είναι η δεύτερη επίθεση εναντίον αντιφασίστα δικηγόρου τον τελευταίο καιρό. Η ΚΕΕΡΦΑ, η αδελφή οργάνωση του UAF στην Ελλάδα, έχει μία εξαιρετική και μακριά συμβολή στη σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή και θα συνεχίσει σε αυτό το δρόμο. Οι αντιφασιστές πρέπει να εκφράσουν την πλήρη αλληλεγγύη τους στους Έλληνες αντιφασίστες, ιδιαίτερα εν όψει των κινητοποιήσεων στις 17 Μαρτίου.

Ο Weyman Bennett, συντονιστής του UAF, δήλωσε: “Ήταν μια θρασύδειλη επίθεση από τη Χρυσή Αυγή. Στέλνουμε τις σκέψεις μας και τις καλύτερες ευχές μας για γρήγορη ανάκαμψη στην Ελευθερία Τόμπατζογλου και όσους δέχτηκαν τη βίαιη αυτή επίθεση. Οι σύντροφοί μας στην ΚΕΕΡΦΑ, όπως και άλλοι στην Ελλάδα, είναι έμπνευση για μας εδώ και πολύ καιρό. Η δράση τους μέχρι αλλά και κατά τη διάρκεια της μακράς δίκης της Χρυσής Αυγής, ήταν λαμπρή. Γνωρίζουμε ότι η επίθεση το μόνο που θα καταφέρει είναι να ενισχύσει την αποφασιστικότητά τους. Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο σε αυτή τη χρονική στιγμή μπροστά στις 17 Μάρτη. Αλληλεγγύη!”.

Unite against Fascism