Εργατικό κίνημα
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Συνέλευση 26/3, 6μμ, ΕΚΑ

Σε ανοιχτή συνέλευση καλεί ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια τη Δευτέρα 26/3, στις 6μμ, στο ΕΚΑ, προκειμένου να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα όλα τα κομμάτια των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις και διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά. 

Στο κάλεσμά του ο Συντονισμός αναφέρεται στις μάχες που δίνουν οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, στα νοσοκομεία, τους δήμους και την εκπαίδευση: “Χρειάζεται όλα αυτά τα επιμέρους μέτωπα που κινητοποιούνται για τον ίδιο σκοπό να ενωθούν, να συντονίσουν τα βήματα τους για να μην απολυθεί κανένας, να μονιμοποιηθεί όλος ο κόσμος που δουλεύει και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού” επισημαίνει και συμπληρώνει: 

Μάχη

“Αντίστοιχη είναι και η μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση θέλει να ξεπουλήσει την ΔΕΗ, το νερό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις αστικές συγκοινωνίες, την ΔΕΣΦΑ, την Εγνατία, πρακτικά ό,τι έχει απομείνει από τις ΔΕΚΟ. Αν περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τον πρόσβαση τους σε κοινωνικά αγαθά που είναι απόλυτα απαραίτητα για να ζήσουν. 

Έχουμε μπροστά μας την προοπτική πανεργατικής απεργίας στις 16 Μάη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν αυτήν την απεργία. Αντίθετα πρέπει η οργάνωση της να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων και οργανώνοντας τους χώρους μας να φτάσουμε σε μια μεγάλη πανεργατική απεργία που θα ενώσει όλες τις εργατικές αντιστάσεις σε ένα μεγάλο ποτάμι”.