Εργατικό κίνημα
Ηθοποιοί: Απεργία, 15/3

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργία που προκήρυξε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών την Πέμπτη 15/3, με περιφρουρήσεις στα μεγάλα θέατρα του κέντρου της Αθήνας και συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου με καλλιτεχνικά δρώμενα.

“Αυτή την απεργία τη ζητάμε χρόνια. Ήταν πράγματι ένα μεγάλο θετικό βήμα που απέδειξε πως οι ηθοποιοί, όπως και η υπόλοιπη εργατική τάξη, θέλουν να δώσουν τη μάχη για αξιοπρεπείς ΣΣΕ, ενάντια στις απληρωσιές και την εργασιακή εκμετάλλευση”, ανέφερε στην ΕΑ ο Αλέξης Μαρτζούκος εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του ΣΕΗ με την Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών.

“Η απεργία στις 15/3 είναι ένα σημαντικό βήμα που όμως δεν πρέπει να μείνει εδώ, αλλά να βρει τη συνέχειά του. Η μάχη δεν τελειώνει με μια 24ωρη απεργία. Το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να βρούμε τους δεκάδες συναδέλφους που πήραν μέρος στη συγκέντρωση και την απεργία και να οργανώσουμε μαζί την κλιμάκωση του αγώνα. Σαν σωματείο έχουμε την υποχρέωση να βάλουμε μπροστά ένα μεγάλο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που θα σπάσει την εργοδοτική αδιαλλαξία και θα δώσει στους συνάδελφους την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσουν θέατρο το θέατρο αξιοπρεπείς μισθούς, να πληρώνονται οι πρόβες, να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας”.