Εργατικό κίνημα
Υπ. Ασύλου: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι

Συνεχίζουν για τρίτη εβδομάδα την επίσχεση εργασίας, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Ταυτόχρονα, με ανακοίνωσή τους καταγγέλουν μεθοδευμένες απολύσεις. 

Η καταγγελία έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι που εργάζονταν στην υπηρεσία μέχρι το Δεκέμβρη του '17, ουσιαστικά αποκλείστηκαν από τις νέες προσλήψεις συμβασιούχων. Την ίδια στιγμή διευρύνεται η τακτική υποκατάστασης του προσωπικού της Υπηρεσίας Ασύλου από “δανεικούς” εργαζόμενους που συνάπτουν συμβάσεις εργασίας με ιδιωτικές εταιρίες για να προσφέρουν υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο, ενώ ουσιαστικά εργάζονται για την Υπηρεσία Ασύλου. 

“Με την εναλλαγή των εργοδοτών, η Υ.Α. πιστεύει ότι έχει τη «νομική» κάλυψη για να μην ανανεώνει τις συμβάσεις των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ και να μην προσλαμβάνει περισσότερο προσωπικό, αν και οι ανάγκες της είναι αντικειμενικά αυξημένες”, τονίζει στην καταγγελία του το Σωματείο Συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου.