Εργατικό κίνημα
ΔΕΠΑ: Κινητοποιήσεις

Με καθημερινές κινητοποιήσεις διαρκείας μέσα στην εβδομάδα των εκλογών οι συμβασιούχοι της ΔΕΠΑ με το σωματείο τους (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ) κινητοποιούνται με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση των δεκάδων εργολαβικών εργαζόμενων που είναι ο βασικός κορμός της εταιρίας. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι έκαναν απεργία και συγκέντρωση την Δευτέρα 20/5 έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, την Τρίτη 21/5 στους σταθμούς μεταφόρτωσης αερίου στα Λιόσια (για τα απορριμματοφόρα των Δήμων) και στην Ανθούσα (για τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ) ενώ την Τετάρτη 22/5 το πρωί θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση μπροστά στην πύλη της διοίκησης της ΔΕΠΑ στην Μαρίνου Αντύπα στο Ηράκλειο Αττικής.

Στην κινητοποίηση της Δευτέρας 20/5 έξω από τα κεντρικά της ΔΕΠΑ στο Ηράκλειο βρέθηκε και αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο, της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζοντας την κινητοποίηση και δείχνοντας την αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους.

Ο Γιώργος Ράγκος, χημικός, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος δήμαρχος με την Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη για την παρουσία του σχήματος στην κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΔΕΠΑ: Η ΔΕΠΑ είναι εταιρία με σχετικά λίγο προσωπικό αλλά με πάνω από 500 εκ. ευρώ αποθεματικά, τα μεγαλύτερα από όλες τις ΔΕΚΟ. Αυτή τη στιγμή έχει 185 εργολαβικούς και γύρω στους 50 μόνιμους εργαζόμενους. Δηλαδή πάνω από τα δύο τρίτα είναι εργολαβικοί χωρισμένοι σε 6 εργολάβους!

Οι βασικές τους διεκδικήσεις είναι να μετατραπούν όλοι σε αορίστου χρόνου και να γίνουν νέες μόνιμες προσλήψεις αφού στα κέντρα ανεφοδιασμού των λεωφορείων της ΕΘΕΛ που κινούνται με αέριο (Ανθούσα) και των απορριμματοφόρων των δήμων (Λιόσια) οι εργαζόμενοι χτυπάνε δωδεκάωρα γιατί δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό.

Υπήρχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή εργαζόμενων και κόσμου στην συγκέντρωση ενώ το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως αγωνιστικό και είναι σίγουρο πως και τις επόμενες μέρες οι κινητοποιήσεις τους θα είναι πετυχημένες. Από τη μεριά μας σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιμείναμε πως χρειάζεται να δοθεί και το πολιτικό στίγμα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ για δημόσια δωρεάν φτηνή ενέργεια για τους εργαζόμενους και τους φτωχούς”.