Δημοτικές εκλογές
Εξορμήσεις στις γειτονιές της Αθήνας

Εξόρμηση στο Λαϊκό

Συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δήμου της Αθήνας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 17/5, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκη Αργύρη και Νίκος Στραβελάκης τόνισαν την ανάγκη διεκδίκησης αρμοδιοτήτων και ελέγχου των εργαζομένων και του σωματείου ιδιαίτερα στα θέματα της ακίνητης περιουσίας του Δήμου. 

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι επιχειρείται η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων και εν τέλει και των ίδιων των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου σε ιδιώτες με τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου.

Εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή του σωματείου στους συμβασιούχους συναδέλφους τους που εργάζονται για ψίχουλα με οχτάμηνες συμβάσεις και χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν και να εντείνουν τις επαφές τους για την παρουσίαση των προβλημάτων των εργαζομένων αλλά και των αναγκών του Δήμου και των κατοίκων σε κτιριακές υποδομές στο δημοτικό συμβούλιο όπως συμβαίνει τα εννέα τελευταία χρόνια. Κυρίως όμως συμφώνησαν στη διεκδίκηση των αιτημάτων αυτών μέσα από τις διαδικασίες του κινήματος. 

Eξόρμηση στο ΙΚΑ του Ν.Κόσμου έκανε την ίδια μέρα η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας με την Τάνια Βριζάκη, υποψήφια κοινοτική σύμβουλο στο 2ο διαμέρισμα και τον Στέλιο Μιχαηλίδη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αθήνας. 

“Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι παραπάνω από εμφανείς καθώς οι μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε μαρασμό την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους για την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων προκειμένου να κερδίσουμε μαζικές μόνιμες προσλήψεις και χρηματοδότηση για την Υγεία. Το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις εκλογές της 26ης Μάη, θα ενισχύσει αυτή την προοπτική. Αρκετές εργαζόμενες προμηθεύτηκαν ψηφοδέλτια. Άλλωστε με τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου χώρου έχουμε δεσμούς ήδη από το μεγάλο αγώνα που δόθηκε το 2014, με τις καταλήψεις των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, ενάντια στο λουκέτο που πήγε να επιβάλλει η τότε κυβέρνηση” τόνισε η Τάνια Βριζάκη. 

Την Κυριακή 19/5 η Aνταρσία στις γειτονιές της Αθήνας συμμετείχε στη συγκέντρωση των κατοίκων που κάλεσε η κίνηση “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως”. Μίλησαν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Άκης Κατσούλας και Ντίνα Γκαρανέ. 

Τους εργαζόμενους του Βυζαντινού Μουσείου επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας 21/5, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας κι εργαζόμενη στο Υπουργείο Πολιτισμού, Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου κι ο Γιάννης Μαραβελάκης, υποψήφιος στο 3ο Κοινοτικό Διαμέρισμα και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Η συζήτηση με τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου χώρου δεν έγινε τυχαία” λέει η Σταυρούλα Ψυχογιοπούλου. “Είναι οι εργαζόμενοι με τους οποίους διαδηλώνουμε μαζί στις μεγάλες απεργίες, τραβώντας την προσοχή όλων με τα ευφάνταστα πανό τους. Άνοιξαν μια σειρά ζητήματα όπως η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οικονομική και πολιτική, το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τις προηγούμενες ευρωεκλογές έως σήμερα. Συζητήσαμε για τη μάχη απέναντι στον κίνδυνο της ανόδου των φασιστών στην Ευρώπη, αλλά και το πόσο έχει αλλάξει αυτό στην Ελλάδα και το ρόλο που παίζει το κίνημα και η δίκη σε αυτή την εξέλιξη. Στο ερώτημα αν υπάρχει ένας τρόπος για να συσπειρωθεί ακόμα περισσότερος κόσμος στην αντικαπιταλιστική αριστερά, η καλύτερη κίνηση είναι η κοινή δράση και οι συνεχείς πρωτοβουλίες”.

Παρέμβαση στο Λαϊκό Νοσοκομείο πραγματοποίησε την ίδια μέρα η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας με τη συμμετοχή του υποψήφιου δημάρχου Πέτρου Κωνσταντίνου, του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Νίκου Στραβελάκη και του υποψήφιου στο 2ο Κοινοτικό Διαμέρισμα Βασίλη Λευθεριώτη. Στην εξόρμηση συμμετείχε και η Κατερίνα Σεβαστάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου με το Κίνημα στην Πόλη. "Το ραντεβού για την επίσκεψη κλείστηκε με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων Τάσο Αντωνόπουλο στις 16/5, ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ όπου συμμετείχαμε με αντιπροσωπεία. 

Είναι εντυπωσιακή η εντατικοποίηση της δουλειάς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, κάτι που δείχνει τη σημασία των αγώνων για προσλήψεις αλλά και την υποκρισία του Πολάκη που ρίχνει άσφαιρες αντιδεξιές μπαλωθιές στον αέρα, την ίδια στιγμή που δίνει στους εργαζόμενους αέρα κοπανιστό.

Η υποδοχή ήταν θερμή στα μαγειρεία, το πλυντήριο και τα τμήματα. Ο αγώνας για να δυναμώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι αγώνας ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη" τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου.


Ο Ιασίν Αλ Αμπάντλα σε διαδήλωση ενάντια στην κατοχή της Παλαιστίνης

 

Ο Ιασίν Αλ Αμπάντλα είναι πρόεδρος της Παλαιστινιακής Νεολαίας Ελλάδος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Με αφορμή τη Eurovision - πλυντήριο των εγκλημάτων σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, επισημαίνει:

«Δύο αντικρουόμενες εικόνες έρχονται από το Ισραήλ σήμερα. Από τη μια, ένας φαντασμαγορικός, λαμπερός διαγωνισμός τραγουδιού και από την άλλη, πόλεμος, συγκρούσεις, θάνατος και ατελέσφορες διπλωματικές ενέργειες.

Λίγες μόνο μέρες πριν, η Γάζα, το μέρος απ’όπου προέρχομαι, βομβαρδίστηκε για μια ακόμη φορά. Με διοργανώσεις όπως η Eurovision, το Ισραήλ προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά του. Προσπαθεί να δείξει ένα καλό πρόσωπο, αλλά στην πραγματικότητα αιματοκυλάει τους Παλαιστινίους.

Το Ισραήλ είναι ένα κράτος-τρομοκράτης. Τόσα χρόνια τους Παλαιστινίους τους έχει φυλακισμένους είτε στη Δυτική Όχθη, είτε στη Λωρίδα της Γαζας. Ο σκοπός του είναι να βάλει χέρι σε όλα τα εδάφη των Παλαιστίνιων και να καταργήσει την πατρίδα μας την Παλαιστίνη, πράγμα που ποτέ δεν θα το δεχτούμε ούτε όσοι είναι εκεί και ζουν αυτό τον πόνο, ούτε εμείς και οι οικογένειές μας που αναγκαστήκαμε να ξεριζωθούμε και τώρα ζούμε στην Ευρώπη. Θα έρθει η στιγμή που όλοι μας θα γυρίσουμε και θα τελειώσει αυτή η κατοχή.

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας γιατί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες δίνουμε μαζί τον αγώνα για λευτεριά στην Παλαιστίνη εδώ και πάρα πολλά χρόνια».