Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δήμος Αθήνας: Όχι προεκλογικές διευκολύνσεις στους ναζί

Να εμμείνει στην απόφαση που πήρε κατά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και Ευρωεκλογές να μη παραχωρήσει χώρους και εκλογικά περίπτερα στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, απαιτεί η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» από το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας εν όψει και των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιούλη. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 14 Ιούνη, η οποία θα συζητούσε το θέμα, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας. Νέο δημοτικό συμβούλιο είχε οριστεί για την Τρίτη 18 Ιούνη στις 3μμ, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη 13 Ιούνη η διακομματική σύσκεψη του δήμου Αθηναίων, στην οποία, παρότι η ναζιστική οργάνωση δεν είχε καν προσκληθεί, η πρόταση της αρμόδιας υπηρεσίας την περιλάμβανε στην κατανομή των χώρων. Στη διαδικασία αυτή δεν υπήρξε ομοφωνία. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκφρασε τη διαφωνία του με την παραχώρηση χώρων στην υπόδικη συμμορία και στη συνέχεια το ίδιο έκαναν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Ένωσης Κεντρώων και του μλ-ΚΚΕ.

Να μείνουν εκτός Βουλής

Μιλώντας την Πέμπτη 13 Ιούνη το πρωί στην ΕΡΤ, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, τόνισε: «Την προηγούμενη φορά καταψήφισαν [σσ: την πρόταση της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας να μην δοθούν χώροι στη Χρυσή Αυγή] οι δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και προφανώς οι δημοτικοί σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής. Υπολογίζουμε ότι μπορεί αυτή τη φορά να έχουμε μια παρόμοια εξέλιξη. Νομίζω ότι ειδικά και με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών που η Χρυσή Αυγή έχασε το μισό της δύναμής της, έχουμε μια προοπτική πραγματικά να μείνουν εκτός Βουλής και αυτό πρέπει να είναι η διεκδίκηση όλων. Από τη δική μας τη μεριά αυτό διεκδικούμε, να μείνουν εκτός Βουλής. Μέτρα όπως αυτά που λένε ότι δεν δικαιούνται κανένα χώρο είναι δημοκρατικά μέτρα, γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα. Είναι μια εγκληματική οργάνωση που προσπαθεί να βάλει ένα μανδύα νόμιμου κόμματος».

• Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τελικά να μην δοθούν χώροι και εκλογικά περίπτερα στην ναζιστική Χρυσή Αυγή αψηφώντας τις νέες απειλές Κασιδιάρη για νέες μηνύσεις κατά των δημοτικών συμβούλων. Υπέρ 22, κατά 2 και 1 αποχή.