Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
21/6 εκδικάζεται η χρυσαυγίτικη μήνυση στην Κ. Πατρικίου: “Δεν μας τρομοκρατούν οι ναζί”

Εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Παρασκευή 21 Ιούνη στο κτήριο 9, η εξ αναβολής μήνυση που έχει κάνει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Κουράκος Αθανάσιος, εναντίον της Κατερίνας Πατρικίου, μέλους του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρώην δημοτικής συμβούλου με την Ανυπότακτη Πετρούπολη, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε ξυλοδαρμό. Η μήνυση κατατέθηκε την ημέρα των εκλογών στις 25 Γενάρη 2015 στο Α.Τ. Πετρούπολης. 

“Εκείνη την ημέρα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της Αριστεράς με επιθέσεις σε μια σειρά από εκλογικά κέντρα, με τραμπουκισμούς στην Νίκαια αλλά και στην Πετρούπολη, όπου έσπασαν το τραπεζάκι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατέστρεψαν προεκλογικό υλικό και προπηλάκισαν τους παρευρισκόμενους συντρόφους. Οι προσπάθειές τους έπεφταν στο κενό και ακολούθησαν την πάγια τακτική της θυματοποίησης όπως έχουν κάνει χρόνια τώρα με την βιομηχανία μηνύσεων, στοχοποιώντας αγωνιστές της Αριστεράς” θυμίζει η Κατερίνα Πατρικίου. 

Η υπόθεση αυτή έγινε ευρύτερα γνωστή με τη φράση «επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ» που χρησιμοποίησε το τοπικό Α.Τ. σε έγγραφό του προς την Ασφάλεια ώστε να δείξουν φωτογραφίες στο μέλος της Χ.Α. για να «αναγνωρίσει» και να στοχοποιήσει αγωνιστές. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χ.Α. στοχοποιεί αγωνιστές της αριστεράς αλλά και αυτή η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Η συγκεκριμένη μεθόδευση στοχοποίησης της Κατερίνας Πατρικίου αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν πρόκειται να περάσει και όπως και άλλες παρόμοιες μηνύσεις χρυσαυγιτών ασφαλώς θα καταρρεύσει στο ακροατήριο. Οι δολοφόνοι του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα δεν είναι θύματα αλλά εγκληματίες. 

“Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα μαζί με τα σωματεία και την Αριστερά θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά την μάχη ενάντια στην εγκληματική δράση της Χ.Α. και θα αναδεικνύουμε τον νεοναζιστικό της χαρακτήρα, ειδικά τώρα που είναι (ξανά) προεκλογική περίοδος και θα προσπαθήσουν να φανούν ως «νόμιμο» πολιτικό κόμμα. Τώρα που η δίκη της Χ.Α. έχει μπει στην τελική ευθεία, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να στεκόμαστε ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό και στις γειτονιές μας και παντού. Με ψευδείς μηνύσεις και κατηγορίες δεν μας τρομοκρατούν” υπογραμμίζει η Κατερίνα Πατρικίου μιλώντας στην Εργατική Αλληλεγγύη.